Det står en-og-førti øl
 

Besøk på skjenkesteder

Beskrivende besøk på utsteder og skjenkesteder, rundt atmosfære, vareutvalg og andre aspekter av den subjektive totalopplevelsen

Kanskje slutten for Kieglekroa?

Kieglekroa skal kanskje gå inn, ifølge Adressa. For noen dager siden var jeg innom og sjekket, og det stemte. De hadde visst ikke helt og ugjenkallelig bestemt det, men det var den veien det så ut til å gå.

Selv om Kiegla på langt nær er første drikkested i Trondheim, så var det vel den første puben i byen. Det fantes steder som Gamla lenge før Kieglekroa, men såvidt jeg vet var Kiegla den aller første puben som var inspirert av engelsk stil, helt ned til pubspillet sjoe... [Les resten: kieglekroa]

En invasjon av Chelsea-supportere

Da jeg kom på TMB tidlig på onsdag for halvannen uke siden var det fullt av Chelsea-supportere. De hadde chartret et fly fra Gatwick for å komme seg på fotballkampen mot Rosenborg. TMB er jo ikke så lett å snuble over, der den ligger i en bakgate, så jeg spurte dem hvordan de hadde funnet frem. «Enkelt,» sa de og dro frem et fillete kart som jeg gjenkjente som turistkontorets reklamefinansierte gratiskart: «Vi fikk dette utdelt allerede på flyet.»

Pubbesøket var tydeligvi... [Les resten: chelsea]

Øl-oasen på Skjenkestova i Skorovas

Jeg har lenge hatt lyst til å besøke Skjenkestova i Skorovas, for jeg har med interesse fulgt med på epost-nyhetsbrevet deres som til stadighet har fortalt om nye ølslag de fører.

De har over 80 ulike ølslag (og masse akevittsorter), noe som er særdeles respektabelt etter norske forhold, men når man tar med at summen av antall fastboende i 2-3 mils omkrets rundt Skjenkestova sannsynligvis er under 80, så er dette ganske oppsiktsvekkende godt utvalg. Riktignok er det mange so... [Les resten: skorovas]

En pub-crawl i Trondheim

Tirsdag arrangerte vi en pub-crawl i Trondheim. Det var noe som slo ned som en "god idé", og så sa vi "det gjør vi, dere". Det det var gøy! Vi startet klokken 17:00 på første av fem puber, med en time på hver pub.

Først ut var Trondhjem Mikrobryggeri, blant annet fordi vi vet at de også har utmerket mat der. TMB er jo en institusjon i seg selv. Det er lett å bli bortskjemt der, for TMB har en stabilt god kvalitet, og dermed forsvinner litt av den barnlige gleden over å opp... [Les resten: pubcrawl]

Endelig en ekte håndpumpe

Endelig har sivilisasjonen brutt igjennom enda en barriere i Trondheim, for i kveld har jeg drukket norsk håndbrygget øl fra håndpumpe. Det er pumpene som Den gode Nabo kjøpte inn i fjor sommer som endelig er koblet opp. Til nå har de nærmest stått som pynt. Ørten leverandører har forsøkt å koble dem til noe, og har feiget ut av tekniske grunner.

Men endelig har de klart å få koblet levende øl på disse pumpene. I kveld satte de på Nøgne Ø #100. Vi var samlet noen sty... [Les resten: stor.opplevelse]

Westvleteren? I Trondheim!?

Jeg var nær på å få smakt Westvleteren - kåret til verdens beste øl - for noen få år siden, da Magni og jeg var på en ukes ferie i Gent i Belgia. Formiddagene bestod av muséer ispedd litt øl. Ettermiddagene var mye det samme, med unntak av muséene. Vi hadde blinket ut en pub som hadde Westvleteren, men det var så sent på kvelden, og vi var allerede så godt i farta, at det syntes bespottende å kaste seg på det der-og-da, osv. Men neste formiddag ... da skulle vi tilbake. ... [Les resten: westvleteren]

En kort (men god) pubrunde

Jeg hadde ikke vært på puber siden før jul, så da anledningen bød seg i kveld, dro jeg først til TMB og deretter til Naboens. Førstnevnte var stappfull allerede tidlig på kvelden - ikke med statsansatte lønningspilsere som først antatt, men med heller med studenter som skulle feire tilbakekomsten etter juleferien. Det ble en stout og en pale ale, hvorav den første holdt må-tilbake-snart-nivå.

På Naboens var det også mye folk, men færre studenter og flere thirty/forty-s... [Les resten: gb barley brew]

Juleølsmaking på Naboens

På søndag var jeg med på juleølsmaking på Den gode Nabo. Steinar Døsvig fra Dahls var konferansier. Det skulle være et ekspertpanel som jeg var bedt med i, men bare to av fire møtte, og ettersom tekniske problemer med høyttaleranlegget gjorde at man startet 30 minutter forsinket, så ble det ikke gjort noe ut av ekspertpanelet. Fordelen var imidlertid at jeg fikk sitte ved siden av direktøren i Dahls - noe som åpnet for å kunne spørre om endel interessante ting. Det e... [Les resten: juleolsmaking naboens]

På tur til Oskars Irish Pub i Levanger

I går dro vi til Oskars i Levanger for å smake på øl. Det har vært mer enn ett år siden forrige gang, og vi var spente på om de holdt samme høye standard. Spesielt spente var vi på om de kunne konkurrere med Cardinal. Selv om det kanskje ikke var full innertier, så var det allikevel en meget positiv opplevelse.

Men først skuffelsen. Vi hadde ringt på mandag kveld og sjekket at de åpnet klokken 18:00, så vi var temmelig lange i maska da vi oppdaget at de allikevel ikke ... [Les resten: oskars]

På Cafe Lindvedske hus

Vi dro innom dette utestedet i år som tidligere år. Årsaken er at de selger hele sortimentet til Nøgne Ø der - og det er ikke så mange steder her i landet at du får tak i det. Selve stedet er ... vel, tenk Cafe Ni Muser i Trondheim. Det er til og med kombinert kunstforening og kafe med ølservering. Matrettene er kreative, moderende og in. Betjeningen er ungdommelige. Det er mye spennende hårfrisyrer. Aksentene er ikke fullt så tunge som Lille lørdag. Avisene og bladene har ikke s... [Les resten: lindvedske]

På besøk i Stavanger

I går kveld var jeg på besøk i Stavanger sammen med Andrew og Ellen. Jeg hadde hørt så mye pent om Cardinal, og ville gjerne besøke stedet. De andre hadde tidligere forsøkt å besøke det noen ganger, men hver gang var det stengt, så de var litt mer skeptiske ... men vi ble alle veldig positivt overrasket. Puben har en nokså høy 'flaskeføring', og har erklært flere ganger at de er Norges beste pub ifm utvalg. Jeg var ikke overbevist før jeg kom, for ofte forfølges påstander o... [Les resten: stavanger]

Vertshuset Gml Møllenborg

Da jeg tilfeldigvis var i området og hadde litt tid til overs, snublet jeg innom denne puben. Jeg hadde ikke store forventninger, men ble meget overrasket i positiv retning. Puben ligger like ved siden av Rosenborg dampbakeri på Møllenberg. Den er koslig innredet med gamle møbler og gamle bilder fra Trondheim på veggene. Den ser ikke syntetisk ut som så mange andre andre puber i gammel stil - tvert om, det virker som om den er blitt innredet med lokale effekter og en god porsjon kjær... [Les resten: gml mollenberg]

Puben «Dicey Reilly» i Trondheim

Denne puben har vært irsk i årevis, men under ulike navn. De fleste kjenner den kanskje best som Dirty Nellie. Interiøret er fyllt opp med mer eller mindre irske effekter, men det ser kanskje litt kunstig ut, for mye av det er av den typen som man sikkert får kjøpt hos forhandlere av effekter til irske temabarer. Nåja, noe må de jo ha på veggene, og jeg kunne tenkt meg langt være ting. De har noen skjermer for å se fotball, men det er langt fra en sportspub. Tvert imot, dette er e... [Les resten: dicey reilly]

Puben «5th ave» i Trondheim

Denne puben ligger der tidligere Ludwig lå. Og trodde du at brune, mørke og bastante bierstaube-aktige Ludwig aldri kunne bli til en amerikansk diner, så tok du feil. Den er nå likeså sjablongaktig, men i en annen retning: basketball- og (amerikansk) fotballutstyr henger på veggene, bartenderen er amerikaner og menyen av mat og drikke hinter kraftig om at inspriasjonen kommer fra USA. I utgangspunktet ser dette slett ikke så verst ut.

Men likevel overbeviser det ikke. Det var n... [Les resten: 5th ave]

Bare blåbær og bær&bar

Disse to pubene beskriver jeg under ett. De er eksponent for et fenomen i tiden, nemlig at alt skal være lite og intimt og personlig (pg samtidig tett og trangt). Dermed er det bedre å dele et stort lokale opp i flere puber (gjerne med hvert sitt konsept) enn å ha en stor pub. Disse to pubene ser ut til å dele kjøkken og personale og konsept og vareutvalg og slikt, men de presenterer seg som to puber med nesten samme navn.

Det er Bare blåbær som er den 'opprinnelige' puben, s... [Les resten: blaabaer]

Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL:
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>