Det står en-og-førti øl
 

Bare blåbær og bær&bar

Disse to pubene beskriver jeg under ett. De er eksponent for et fenomen i tiden, nemlig at alt skal være lite og intimt og personlig (pg samtidig tett og trangt). Dermed er det bedre å dele et stort lokale opp i flere puber (gjerne med hvert sitt konsept) enn å ha en stor pub. Disse to pubene ser ut til å dele kjøkken og personale og konsept og vareutvalg og slikt, men de presenterer seg som to puber med nesten samme navn.

Det er Bare blåbær som er den 'opprinnelige' puben, såvidt jeg vet. Den er cool og in og moderende og slikt. Lokalene er et et gammelt betongrom, som så er malt i kreative farger, fylt med nonfigurativ, moderende kunst og slitent, gammelt møblement i vill miks med glass og stål. Akustikken er ikke så bra, for betongflatene returnerer det meste, og man sitter temmelig så tett. Men dette er en pub for de unge og hippe som fremdeles hører godt; for café-generasjonen som gjerne vil ha tyve typer kaffe å velge mellom. Så skulle man da tro at her skulle man i det minste finne noe godt og variert øl!

Men akk, neida. Problemet er at disse to pubene forsøker å være litt av alt. De har en barmeny som går i en imponerende bredde, men som liksom ikke klarer å gå i dybden i noe. Ølene her er Corona og Heineken på 33cl flaske, og Hansa, Heineken og Newcastle Brown Ale på fat. Tja, det er da ikke helsvart? Hansaen kan du til og med få i 3dl og 5dl glass - men det gjelder tilsynelatende ikke for de andre ølene som de har på fat.

Jeg forsøkte meg på en 3dl Newcastle Brown Ale, men den ble en 5dl i originalglass, og det var dagens første som de tappet, så mye skum ble skyflet av med et kjetete smil og kommentaren: ``det kommer alltid så mye skum på den første ølen på dagen''. Dette var to og en halv time etter at de hadde åpnet, så konklusjonen er vel at dette ikke er et øl det går så mye av. Vi er vel ikke så vandt med at bartendere her i Norge ofrer den første halvliteren for å få spylt ut av rørene, men her kunne det trengs. Dette ølet var syrlig, noe jeg tror det ikke skal være. og jeg mistenkte det for å være på nippet til å ha stått for lenge.

Så dro jeg på Bær&bar, der jeg tok en 3dl Hansa. Dette lokalet er preget av en diger bardisk, men ellers er det omtrent det samme konseptet. Dog, her ligger kaker og annet godt innpakket i cellofan, og dette er ``lillebror'' blant disse to barene. Jeg tror kanskje de hadde tjent på å differensiere de to stedene mer - men det er nå bare meg.

Jeg gjorde meg også den observasjonen at disse to stedene var tidløse. For eksempel i baren, var det en tredvetalls bardisk, noen tyvetalls plysstoler, åttitalls musikk, osv (eh, jeg tror i alle fall jeg tidfestet dem rett). Dersom du hadde satt inn et respatex bord og et antikt hjørneskap, så hadde de begge glidd rett inn - samtidig. Det var så gjennomført ugjennomført. Men det er vel slik motene er? For meg virker det sjelløst, rotløst og uten mål og mening, men det ser ikke ut til å avskrekke kundene, som trolig i stor grad heller til studentbefolkningen i byen.

Hvor kommer disse to på karakterskalaen? Tja, selv om Bare blåbar hadde mer atmosfære, så hadde de det samme ølutvalget, så jeg ville gi dem begge en C-. Ikke spennende, ikke overbevisende, men heller ikke elendig.