Det står en-og-førti øl
 

Min påskepubcrawl ...

Denne påska har jeg bestemt meg for at jeg skal ta den store pub-runden i Trondheim, og resultatet av dette skal bli en pub-guide for øl-interesserte - dvs øl-hunder som liker bredde og variasjon i det som de drikker.

Det kan komme til å holde hardt, for Trondheim har jo en del puber, men jeg skal forsøke mitt ytterste for å komme igjennom og opplyse mine medmennsker.

Hva er så målet? Jo en guide som lister og beskriver de mest besøksverdige pubene i Trondheim med omegn, dersom ens kriterier er at en vil smake variert og uvanlig øl, dersom en vil smake godt øl som serveres på puber som bryr seg om hva de serverer, og ikke bare er ute etter å selge flest mulig antall liter av det samme ølet som 'alle' andre også selger.

Dermed er det gjort en del forutsetninger som gjør at enkelte puber vil falle igjennom selv om de er både koslige og besøksverdige. Målet her er ølet, ikke pubene, og det må man huske på når guiden leses. Jeg hadde tenkt å rangere dem med en hovedkarakter på A-F, der F betyr at de ikke serverer øl.

De andre karaktere er som følger: A er utmerket og et must å besøke, B er meget bra og godt over gjennomsnittet, og et godt valg til en tur på byen. C er bra og greit og fint og sånt, men kanskje ikke noe å rope veldig høyt hurra for - men på ingen måte et sted man skal sky, for det går greit å få litt variert øl der. D er under hva man burde ønske og forvente, men dog er det ikke helsvart, for en viss minste variasjon har de da i det minste. E er kort og godt ikke spesielt variert eller spennende eller noe som helst annet - kanskje stedet har andre kvaliteter enn øl, men dersom du er ute etter et sted å besøke for å dyrke in ølinteresse, så er det et sted å gå utenom.

Noen av beskrivelsene vil være basert på objektive kriterier, mens andre vil være mer subjektive. Blant de objektive er slike ting om fravær av spiseplikt, opplysninger om ølet som de serverer, et bredt sett av glasstørrelser når det serveres fra kran, riktig temperatur, gode lagringsforhold, godt utvalg i typer, osv. Vi skal komme tilbake til dette senere.

Jeg kommer til å anmelde de ulike pubene her på bloggen, og så bruke av dette materialet for å sette sammen pub-guiden i etterkant. Dermed er jeg også interessert i kommentarer om hva jeg har glemt eller mistolket. Send dem gjerne til meg direkte på E-post.