four beers in a row
Det står en-og-førti øl
 
  søndag 20. mars 2022

Liste av ølblogger og andre kilder

Her er en liste over ulike kvalitetsblogger og gode kilder til informasjon og nyheter om øl, bryggerier, ølhistorie, brygging, ølkultur og mange andre ting relatert til øl.

Norskspråklige

  • Bloggen drikkelig.no følger ikke bare øl men også whisky. Det er mange smaksnotater og kjøpetips, og et bra sted å starte om du vil ha tips hva som egner seg for å bygge opp en samling.
  • Det er mange mattips og tips til bruk av øl i mat på Hennings ølblogg, men den er en meget bredsprektret blog. Dessverre ser det ut som den har gått i dvale våren 2018.
  • De fleste kjenner vel Ølportalen? Den ble startet for endel år siden av fem bloggere som slo sine blogger sammen, men som stort sett i ettertid har gått inn i stillinger i ølbransjen, og som derfor ikke kan ha posisjoner i et slikt organ. Fokuserer mest på nyheter, men har hatt litt varierende redaksjonell profil med skiftende redaktører.
  • Fokuset til Jan Egils ølblogg er mye lanseringene på polet og andre nyheter i ølutvalget, samt festivaler. Nyttig om du vil holde følge med hva som er på vei inn i hyllene.
  • Overgjæret startet vel som en ølblogg om jeg husker rett, men transisterte over til en podcast om øl og ølkultur, med mye godt stoff, men siste episode – som var nr 83 - kom høsten 2019. De har også en Facebookside der det stundom er litt mer aktiviet. Episodene finner du her.

Engelskspråklige

Bryggetekniske

Annet