Det står en-og-førti øl
 

Liste av ølblogger og andre kilder

Her er en liste over ulike kvalitetsblogger og gode kilder til informasjon og nyheter om øl, bryggerier, ølhistorie, brygging, ølkultur og mange andre ting relatert til øl.

Aller først, dersom noen er uteglemt på denne lista, så gi meg et tips om det.

Norskspråklige

 • Bloggen drikkelig.no følger ikke bare øl men også whisky. Det er mange smaksnotater og kjøpetips, og et bra sted å starte om du vil ha tips hva som egner seg for å bygge opp en samling.
 • Det er mange mattips og tips til bruk av øl i mat på Hennings ølblogg, men den er en meget bredsprektret blog. Dessverre ser det ut som den har gått i dvale våren 2018.
 • De fleste kjenner vel Ølportalen? Den ble startet for endel år siden av fem bloggere som slo sine blogger sammen, men som stort sett i ettertid har gått inn i stillinger i ølbransjen, og som derfor ikke kan ha posisjoner i et slikt organ. Fokuserer mest på nyheter, men har hatt litt varierende redaksjonell profil med skiftende redaktører.
 • Bloggen Godt Drikke drives av Vidar Pedersen og fokuserer i tillegg til øl også på vin og mat. Bloggen har flere gjesteskribenter og en relativt høy oppdateringsfrekvens og en god del produktfokus. Basert i Tromsø, og dermed med et ekstra fokus på Mack og Nord-Norge.
 • Fokuset til Jan Egils ølblogg er mye lanseringene på polet og andre nyheter i ølutvalget, samt festivaler. Nyttig om du vil holde følge med hva som er på vei inn i hyllene.
 • Overgjæret startet vel som en ølblogg om jeg husker rett, men transisterte over til en podcast om øl og ølkultur, med mye godt stoff, men siste episode – som var nr 83 - kom høsten 2019. De har også en Facebookside der det stundom er litt mer aktivitet. Episodene finner du her.
 • Ølbloggen skrives av Patrick Pelsholen, som har utdanning som ølkelner og har jobbet både som servitør og i importbransjen. Hovedfokus på bloggen er slippene av øl på Vinmonopolet, men det er også endel annet stoff.
 • Bloggen til Lasse L tar for seg et rikholdig spekter av ting relatert til øl. Bak står en kokk, og bloggen har naturlig nok mye fokus på mat og smaking av øl. Generelt mye stoff med fokus på Oslo og ikke minst arrangementer og hendelser der, blant annet kommende arrangementer.
 • I Stavanger finner man Brewolution Rogaland som har et bredspektret utvalg stoff om øl, men især om bryggerier og hendelser i Rogaland. Bloggen har en god del meget bra stoff om ølhistorie.
 • Bloggen Ølhunnen skriver om norsk øl, gjerne i kombinasjon med smakemner og mat, og har blant annet fokus på kveikøl.
 • Jørn Idar Kvig skriver bloggen Høyt Skum, selv om han også har vært innom andre fora underveis, ettersom han har hatt mange roller i norsk ølbransje. Bloggens fokus er på øl og mat, med hovedvekt på oppskrifter.

Norske blogger på engelsk

 • Knut Albert's beer blog finner du masse info om norsk øl og norske bryggerier. Bak står Knut Albert Solem, som har utgitt en rekke bøker om norske øl og bryggerier, blant annet om bryggerier i Trøndelag.
 • Lars Marius Garshol blogger på Larsblog. Han har de siste årene konsentrert seg spesielt om tradisjonsbrygging, især på Vestlandet med tradisjonsgjær. Han har masse stoff for historie rundt gårdsbrygging, og har også skrevet bøker og artikler rundt dette og især gjær. Blant annet vedlikeholder han det autorative registeret over ulike kveiker.

Engelskspråklige

Bryggetekniske

Andre nettsteder for ølinteresserte

 • Drikkeglede er Bryggeri- og Drikkevareforeningens forbrukerrettede webside for informasjon om øl og andre drikkevarer. Den har oversikt over medlemmene, diverse ølnyheter og masse forskjellig stoff om øl og bryggerier.
 • Bryggeri- og drikkevareforeningen er den egentlige websiden for BROD, der man blant annet finner salgsstatistikken som tidligere på drikkeglede.no. Hovedfokuset er på politiske saker.
 • Norbrygg eller Norsk Hjemmebryggerforening har stoff or arrangementer rundt hjemmebrygging. Av særlig interesse er nok også deres medlemsforum som i stor grad også er tilgjenglig for ikke-medlemmer, og kanksje den største og beste kilden til praktisk kunnskap om hjemmebrygging i Norge.