Det står en-og-førti øl
 

Innlegg i kategori /meta

Innlegg kategorisert som /meta:

Nyttige, interne lenker

Her er et utvalg lenker til ulike sider på bloggen. Det er ment som et startpunkt for å finne frem til informasjonen som er her. Dersom du leter etter lignende, relatert informasjon andre steder, se på lista over blogger som er referert til under.

Kategorier av innlegg på bloggen

Her er en oversikt over de kategoriene som innleggene er delt inn i på denne bloggen. Dessverre er det mange innlegg som faller inn under flere kategorier, men jeg har enn så lenge valgt å la hvert entry kun tilhøre én kategori.

Tilfeldig innlegg fra bloggen

Under er noen tilfeldige innlegg fra bloggens historie.

Stikkord brukt i innlegg

Under er en liste over stikkord som er brukt i innlegg på bloggen. Hvert stikkord er klikkbart, og tar deg til en liste over innlegg som er merket med dette stikkordet. Lista er sorter alfabetisk, og jo kraftigere skrift, jo flere innlegg har akkurat dette stikkordet.

Liste av ølblogger og andre kilder

Her er en liste over ulike kvalitetsblogger og gode kilder til informasjon og nyheter om øl, bryggerier, ølhistorie, brygging, ølkultur og mange andre ting relatert til øl.

De 50 nyeste kommentarene

Under følger en liste over de siste femti bruker-kommentarene som er lagt inn på bloggen. Det er bare starten av kommentaren som vises her. Klikk på tittelen for å se hele kommentaren.

Om «Det står en-og-førti øl...»

Denne bloggen – «Det står en-og-førti øl...» – går i dybden på et bredt spekter av tema relatert øl og ølbrygging, blant annet bryggerier, ølnyheter, ølhistorie, ingredienser, mikrobiologi og masse annet.

Personvern for bloggen

Gå til avsnitt for: Lokalisering; Cookies; Webtjener; Sosiale medier; Bruksstatistikk; Leserkommentarer; Eposttjenere; Sletting; Tidligere data: Abonnering; Stemming; Avatarer

Dette er en gjennomgang av hva jeg lagrer av personrelatert informasjon i forbindelse med denne bloggen. Dersom du er interessert, kan du lese mer om mine vurderinger rundt personvern i dette innlegget.

FAQ til denne ølbloggen

Her er endel spørsmål jeg har fått om og rundt bloggen. Når noen lurer på det, er det ofte flere, så da kan jeg like gjerne svare det for alle sammen.

Hva koster det å holde bloggen i gang

Da jeg startet, var det ingen kostnader. Den kjørte på gammel, utrangert hardware. Programvaren fra operativsystemet i bunnen til blogg-programvaren på toppen var gratis, serverrommet var kaldkjelleren under huset, og selv om det teknisk sett gikk med litt båndbredde ut på nett, så var det marginalt for en tekstbasert blog i forhold til nedlastning av video og podcasts.

Det endret seg endel under Corona. Det var tre ting som skjedde omtrent samtidig: Jeg ble mer interessert i

Utgave egnet for utskrift

En utskriftsversjon kommer automatisk dersom du forsøker å skrive ut, ved at web-leseren din vil tolke innholdet for utskrift. Du trenger derfor ingen spesiell utskriftsvariant av bloggen. Innstillinger for marger, farger og slikt gjøres på din egen PC.

Utskriftsversjonen har ingen tilleggsinfo i margen, og den fokuserer på høyoppløslige bilder og ingen bakgrunn utover et banner på første side, slik at den er egnet for å skrives ut. Den skal sømløst håndtere både A4, let

Hvordan søke på bloggen

Du kan lete i bloggen på flere måter, enten via stikkord (tags), via URL, eller via den interaktive søkeboksen som ligger i menyen på venstre side skriver du bare inn ordene du vil søke etter og trykker «Søk» og du vil få vist alle sider som har minst ett av de ordene du søkte etter.

Hvordan kommentere innlegg på bloggen

Bloggen bruker system Isso for kommentarer. Du trenger ikke å autentisere deg for å poste kommentarer, for alle kommentarer blir «moderert», dvs gjennomlest og godkjent før de blir synlige for andre lesere.

Kommentarer gis til enkeltinnlegg, ikke til bloggen som helhet. Identifisering – navn, e-post og nettsted

Når du legger inn en kommentar til et innlegg, blir du spurt om å oppgi tre identifiserende biter med informasjon – selv om det er frivillig å gjøre det, og

Hvordan abonnere på denne bloggen?

Det er selvfølgelig mulig å lese bloggen interaktivt på nettsidene, men dersom du ønsker det, kan du lese den mer automatisert gjennom å abonnere på den. Her er en liste over mulighetene.

Kronologisk arkiv over innlegg

Her er en kronologisk liste hvor hver måned i hvert år der det har vært innlegg på bloggen, med lenke til innleggene for denne måneden. 2022 – 20 innlegg September 2022 – 2 innlegg August 2022 – 4 innlegg Juli 2022 – 2 innlegg April 2022 – 1 innlegg Mars 2022 – 5 innlegg Februar 2022 – 5 innlegg Januar 2022 – 1 innlegg 2021 – 1 innlegg Juli 2021 – 1 innlegg 2020 – 19 innlegg Desember 2020 – 4 innlegg November 2020 – 2 innlegg Juli 2020 – 1 innlegg

Om bildene på ølbloggen

Jeg forsøker å bruke mest mulig bilder som har en enkel lisens på opphavsrett. Det betyr at jeg tar endel bilder selv, men også at jeg baserer meg på bilder som har en liens under Creative Commons. Især forsøker jeg å bruke bilder fra Wikicommons Media, der de fleste bildene er tydelig merket med CC-lisenser. Også Flickr er en fin kilde til bilde, fordi det er tydelig merket med lisenser.

Mange som legger ut egne bilder har kanskje ikke noe i mot at andre som meg gjenbruker d

Kolofon for ølbloggen

Æres den som æres bør, heter det. Jeg har kanskje skrevet innholdet på denne bloggen, men det hadde ikke vært mulig å drive en slik blogg uten å bruke myriader av programvare som andre har skrevet og som de svært ofte har tilgjengeliggjort gratis for meg og andre. En slik gavmild altruisme er inspirerende. Tusen takk!

Under er listet en rekke pekere til designelementer eller programkode som har bidratt eller som brukes på bloggen. Jeg har også tatt med en del sentrale støtt

Lenker til ulike øl-nyheter

Her er et knippe linker til nyheter og saker i tiden:

Spleis for Redd Barna: – Jan Egil Gundersen, som står bak Jan Egils Ølblogg har laget en spleis for alle ølentusiaster for å samle inn til Redd Barna. Det er en ypperlig anledning til å bidag, så det deles og oppfordres!

Ølfestivallista oppdatert. – Det er tidlig, men allerede annonsert totalt 31 norske, 15 UK, 4 USA, 3 svenske, 1 tysk, 1 polsk og 1 belgisk bryggerier. Ny festival er: Oslo Mikrobryggfest. Dessuten k

Mer om personvern på denne bloggen

La meg først gjøre klart at jeg støtter all denne lovgivningen, selv om jeg også er frustrert over den labyrinten av paragrafer og domsavsigelser som følger med på kjøpet, og alle de tekniske snubletrådene. Jeg jobber med IT forskningsstøtte ved NTNU, så tro meg når jeg forsikrer at personvern på den ene siden er komplekst og frustrerende, og samtidig på den andre siden er viktig og nødvendig.

Så var det personvern i forbindelse med denne bloggen. Siden bloggen i sin na

Etiske rammer og retningslinjer

Etter endel introspektiv grubling, har jeg kommet frem til følgende kodifisering av etiske prinsipper og retningslinjer for bloggen. Det er jo alltid mulig å finne grensetilfeller, men desto viktigere er det å ha noen prinsipper å måle det opp mot.

Klassikere blant innleggene

Her er samlet endel innlegg som har vært presentert som ukens klassiker, dvs innlegg som ikke bare er relevant i det øyblikket det ble skrevet for. Forhåpningen er at disse innleggene har en varig og universell verdi, og at mange vil ha glede av å dykke ned i dem, gjerne litt på måfå

Betingelser for bruk av bloggen

Dersom du stusser på hvorfor jeg skulle stille noen betingelser for at du skulle få lov til å lese bloggen, så skjønner jeg det godt – det er jo liksom bare å lese bloggen og innleggene der? Hvor formalistisk trenger vi egentlig å være?

Saken er imidlertid at for å kunne bruke OAuth mot ulike sosiale medier, slik at man kan autentisere seg for å kunne skrive kommentarer, så kreves det vanligvis at man har en nettside med info om personvern, og en annen side med oversikt o

Opphavsrett og litt om referanser

I utgangspunktet har jeg opphavsrett til alt jeg skriver på denne bloggen, i kraft av at jeg har skapt det. Et unntak er selvfølgelig der jeg bruker andres materiale, for eksempel bilder. I slike tilfeller skal det da være markert med kilde og lisensbetingelser i nær relasjon med bruken, eller i det minste under kolofonen.

For stoffet som jeg har skrevet selv, har jeg følgende vurderinger som jeg gjerne vil tydeliggjøre for de som ønsker å gjenbruke stoff. En rekke innlegg

Hei, jeg er Anders Christensen

Jeg som står bak denne bloggen heter Anders Christensen. Jeg er over middels interessert i øl, brygging og historie. Bakgrunn

Jeg er opprinnelig fra Arendal. Jeg studerte IT ved NTNU i Trondheim, og har fortsatt å arbeide der etter studiene, og jobber nå som gruppeleder ved NTNU IT Forskningsstøtte. Du finner mer info om meg på Linkedin.

Før jeg ble interessert i øl var jeg fokusert på skotsk whisky, en fasinasjon som aldri helt har blitt skjøvet til siden av interes

Stikkord: .
©2024 Anders Christensen <anders@geekhouse.no> - Creative Commons BY-NC-ND 4.0
Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL:
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>