Tilfeldig innlegg fra bloggen
Under er noen tilfeldige innlegg fra bloggens historie.
Er halloweenølet ditt ferdig? Vel, det er faktisk ikke et så irrelevant spørsmål. Alle snakker om juleølets posisjon i norrøn kultur, men faktisk fantes det også sankthansøl og halloweenøl. Greia er bare at det er juleølet man har fokusert på i moderne tid. [Les resten: HalloweenOel]
Noe slikt skal salig Tordenskiold har utbrutt i sin sedvanlige blanding av hatsk og voldelig utålmodighet. Hadde han levd i dag og vært ølentusiast ... og kommet fra Arendal, så hadde han kanskje gitt bryggeriledelsen dette verbale glatte lag.
Det er nå fire måneder siden bryggeriet ble selvstendig. Jeg var ... [Les resten: hvor blir arendals av]
Under ser du et bilde fra en batch sider jeg laget for noen år siden. Det er ikke bunnfall du ser. Det er diger gele- eller bomullsaktig blobb som dekker flaskas nedre fjerdedel. Den kom i ukene og månedene etter at flaskene var tappet, og har vært der siden. Men hva er det? [Les resten: Infisert Sider]
Når man er på ferie og det er et whiskydestilleri i nærheten, og de har omvisninger, og det ikke er så mange bryggerier i omegn … hva gjør man vel da? Man går på whiskydestilleri. Og nei, jeg skal ikke blogge så mye om whisky, men her er historien om Stauning Whisky. [Les resten: StauningWhisky]
Passfrihet ble innført mellom Norge, Sverige, Danmark og ... [Les resten: Norskehandel1952]
I Fiinere hjemmebryggerkretser er det som å banne i kirken å snakke høyt om tørrgjær og ekstraktbrygging. Den fremherskende holdningen er at disse ingrediensene ikke når opp til malt og flytende gjær, fordi fremstillingsprosessen sliter og stresser dem og setter setter smak på produktet.
Feinschmekerne kjenner smaken av tørrgjær og av maltekstrakt, men ... [Les resten: Toergjaer]
Industripilsen har alltid vært uten bunnfall, har den ikke? Tja, si det. Etiketter fra gamle norske eksportøl indikerer et litt annet bilde. [Les resten: EksportBunnfall]
