Det står en-og-førti øl
 

Tilfeldig innlegg fra bloggen

Under er noen tilfeldige innlegg fra bloggens historie.

Skotsk øl med furu-skudd
Vi ser en «revival» av gamle øltradisjoner, der man leter bakover i historien, og gjenskaper øltyper som egentlig er utdødde. Det er ikke noe uvanlig i dette, for både IPA og Wit har vel vært igjennom en slik oppstandelse. Men etterhvert kommer det en god del særere øl på markedet. Det er vel bare å bifalle denne typen av anvendt ... [Les resten: heather alba scots pine ale]
Espedalen Fjellbryggeri

Ruten Fjellstue er oppkalt etter fjelltoppen til hvilken det er et godt utgangspunkt å starte en bestigning. Det er en gammel seter i Espedalen, og like før krigen ble den bygget ut som fjellstue og base for turgåere. Det er også hjem til Espedalen Fjellbryggeri, kanskje ett av landets minst tilgjengelige bryggerier. ... [Les resten: Ruten]

Jakten på øl til 17. mai
Dersom du skal ha øl, så må det kjøpes. Det å få tak i ølet i tide til 17. mai er et gjentagende tema i avisannonsene i gamle dager forut for 17. mai – især siden det ofte var lagt kommunale restriksjoner på salg og utlevering av øl. Det kunne være strevsomt og temmelig mye styr å få tak i noe så enkelt som øl endel steder i Norge. ... [Les resten: Jakten på øl til 17 mai]
Thoresen kjøper To Tårn

Idet førjulsfreden var i ferd med å senke et slapsegrått teppe over Trondheim, kom Adressa med årets bryggerijulegave: To Tårn gjenoppstår. Slikt er kanskje mer i tråd med påskebudskapet enn julebudskapet. Men den saftige biten er hvem som har kjøpt To Tårn: Henning Eugen Thoresen – han med Sagene Bryggeri, ... [Les resten: ThoresenToTaarn]

Juleølet som forsvant ...
For en ukes tid siden smakte jeg på juleølet til Lervig. Aromaen var noe - skal vi si spesiell. Jeg rygget tilbake fra første sniffet, nesten som man gjør når man uforvarende lukter på en flaske med noe sterkt og uventet. Dersom jeg skal sammenlikne duften med noe, så må det bli en lambic. Det er en ufortjent ambisiøs sammenlikning, for ... [Les resten: lervig juleol]
Hvordan bør man helle øl?

Det er to viktige aspekter med helling. Det ene har å gjøre med kullsyre og hvordan man bygger skum eller justerer kullsyremengde i ølet. Det andre har med bunnfall å gjøre og hvorvidt du vil ha det med eller ikke. [Les resten: Helleteknikk]

Idag er det 13 juli ...
OK, så motsier kalenderen meg, men det føles som om det er 13. juli idag, og at det er 14. juli i morgen, med storm på Bastillen og revolusjon og greier. Det vil si, øl-revolusjon og pub-revolusjon, ikke blodige, politiske revolusjoner.

For å komme litt mer ned på jorda: det er mange tegn som tyder på ... [Les resten: 13juli]

Kom ølet før brødet, og levde man av øl?

Levde mennesket en gang i tiden utelukkende på øl? Det ville i alle fall ikke noen lavkarbodiett - som et apropos i disse diettider. Spørsmålet var utgangspunktet for et post-symposium av antropologer i 1953.

Om du har lest ølhistoriebøker som har insinuert at øl ikke bare var essensielt for mennesket, men også hovednæringskilde og til og med ... [Les resten: Postsymposiet]

©2024 Anders Christensen <anders@geekhouse.no> - Creative Commons BY-NC-ND 4.0
Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL: https://beerblog.no/meta/Tilfeldig-side.html
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>