Det står en-og-førti øl
 

Smaking av Newcastle Brown Ale

I går var jeg innom Three Lions og smakte på en Newcastle Brown Ale, som de serverer fra fat i originalglass (Yeah!) Ølet kom med en herlig kremaktig skumtopp som dessverre skrumpet inn litt for fort, og etterlot seg bare et svakt snev av blonder. Selv om skummet var visuelt utmerket for en stakket stund, så hadde det en aroma av gjær (i tillegg til en grei maltaroma) som jeg syntes var irriterende. Det var ikke merkbart med gjær i smak eller aroma på selve ølet, kun hodet. Jeg vet at gjær ikke vanligvis forbindes med dette ølet, men jeg kunne ha sverget på at det var gjær - men skal dobbeltsjekke en annen dag.

Fargen var brunlig med et snev av rødt, og helt greitt. Ølet hadde nok litt vel mye kullsyre, i alle fall bet det, men uten at det var ekstremt fizzy. Det var en tanke søtt, men det skal jo være slik. Smaken var preget av nøtter og malt, og jeg syntes å merke en viss fruktighet eller kanskje til og med bæraktighet - den skulle nok ikke være der, og jeg må dobbeltsjekke det.

Jeg vil si appearence=4/5, for det var ingenting galt med den i forhold til sin type, og selv om skummet forsvant raskt, kan det ha vært glasset. Dernest vil jeg si aroma=4/10, for dette er et øl som ikke skal ha noen gjæraroma noe sted. Jeg kan ikke gi mer enn palate=2/5 (og selv det er generøst), for det er et ufattelig tynt øl som har nesten null utvikling i munnen - og det er beryktet for nettopp dette - og jeg mener det ikke 'in style' for typen. Videre mener jeg at flavour=7/10 siden det var et helt greitt øl på smaken, egentlig. Dog har jeg smakt det i langt verre (surt?) tidligere fra fat i Trondheim, men det har kanskje med salgsvolum å gjøre? Til slutt vil jeg si overall=12/20, som gir en total på 2,9.