Det står en-og-førti øl
 

På tur til Oskars Irish Pub i Levanger

I går dro vi til Oskars i Levanger for å smake på øl. Det har vært mer enn ett år siden forrige gang, og vi var spente på om de holdt samme høye standard. Spesielt spente var vi på om de kunne konkurrere med Cardinal. Selv om det kanskje ikke var full innertier, så var det allikevel en meget positiv opplevelse.

Men først skuffelsen. Vi hadde ringt på mandag kveld og sjekket at de åpnet klokken 18:00, så vi var temmelig lange i maska da vi oppdaget at de allikevel ikke åpnet før klokken 20:00. Problemet var visst at de hadde litt innskrenkede åpningstider mens sjefen var på ferie. Det var litt surt selvfølgelig, siden vi måtte ta tog hjem klokken 22:13, og dermed fikk vi bare to timer i baren. I mellomtiden gikk vi på en annen irsk pub på den andre siden av parken.

Men så til gledene ... Oskars er en skattkiste for øl som har gått ut av markedet. Det virker som de ikke er noen lokale personer som drikker opp godbitene, og dermed kunne vi glede oss over blant annet Bass Pale Ale og A le Coq Jouluporter - øl som vel stort sett ikke er å oppdrive andre steder i landet. De hadde også flere norske juleøl igjen, samt at de hadde Kulturøl Oilcompanies Sucks, som jeg tidligere var har sett i ferdig oppdrukket flaske. Dette er egentlig et tsjekkisk øl med norsk etikett, men vi får komme tilbake til de enkelte ølene senere.

Tre menn på pub med masse ølflasker på bordet Bildet er litt uskapt, men jeg tar det med, for det var veldig betegnende for oss da vi forlot Oskars den kvelden.
Foto: privat

Hyggelig var det også at etter at vi hadde overveldet bartenderen, gav hun opp og dro oss med på bakrommet, så vi selv kunne se hva som stod i kjøleskapene. Det var som å slippe småunger løs i godtebutikken. Her stod det endel som var strøket av menyene andre steder, så som Eagle. Ikke at det nødvendigvis er min favoritt, men Oskar er stedet å gå til dersom andre er utsolgt.

Jeg har mistanke om at de også hadde mer på lager enn de som vi så, for jeg tidligere har opplevd at menyen der ikke lister alt. Og siden sjæfen var bortreist, så fikk vi trolig ikke sett hele utvalget. Blant annet vet jeg at han hadde et lager med kjellertemperert øl, og det så vi ikke. Dog, vi skal tilbake om et par uker.

Oskars sier på websidene (som kanskje ikke er helt oppdatert) at de har Norges beste utvalg. Cardinal sier det samme. Utfra hva vi så, holder jeg et par knapper på Cardinal, for de hadde tross alt et langt bedere utvalg. Likevel, Oskars har en sterk tradisjon for å ta inn 'alt', og jeg vil ikke avskrive dem ennå, men ønsker å vente noen uker til jeg har vært der igjen. Menyen var på ca 110 øl når vi ser bort fra blandingsøl, ulike serveringsstørrelser av samme ølet, og rusbrusen. Men vi drakk også ting som ikke var på denne menyen. En ganske annen ting er at ølutvalget her i Norge begynner etterhvert å bli så stort, at antallet ulike øl kanskje ikke lengre er det mest interessant målet å evaluere puber etter.