Det står en-og-førti øl
 

Vertshuset Gml Møllenborg

Da jeg tilfeldigvis var i området og hadde litt tid til overs, snublet jeg innom denne puben. Jeg hadde ikke store forventninger, men ble meget overrasket i positiv retning. Puben ligger like ved siden av Rosenborg dampbakeri på Møllenberg. Den er koslig innredet med gamle møbler og gamle bilder fra Trondheim på veggene. Den ser ikke syntetisk ut som så mange andre andre puber i gammel stil - tvert om, det virker som om den er blitt innredet med lokale effekter og en god porsjon kjærlighet.

De hadde Hansa pilsner som det primære ølet, men i tillegg hadde de Hansa bayer, Heineken og Murphys Red - alle på fat. I tillegg hadde de flasker med Stella Artois, Ruddles County, Newcastle Brown Ale og Lappin Kulta. Det vil si god spredning i både geografi og typer (men altså en viss tyngde på pils). Det var også skiltet for Hansa juleøl på fat, men det var det dessverre tomt for, jaja.

Jeg tok en Hansa bayer, som var moden men ikke plagsomt så. Jeg tror faktisk ikke jeg har drukket den før, i alle fall ikke fra fat, så jeg bør utsette endelig vurdering til jeg har smakt den et par ganger til. Den var tørr snarere enn søt, den hadde en maltkarakter og en nedtonet bitterhet som først steg skikkelig frem i ettersmaken, men som var meget behagelig og passelig diskret. Den var ikke preget av mye humle, og i alle fall ikke av den markante smaken av norsk pils som blant annet Hansas pilsner er en eksponent for. Egentlig en meget god øl, som jeg nok kommer tilbake for å erfare igjen.

Litt mer om puben. De har utearealer, og såvidt jeg kunne høre knitret det på peisen. Dette er nok en typisk naboskapspub, og det var mange personer der som kjente hverandre godt - mye stamkunder, tror jeg. Likevel hadde de et bredt utvalg av ulike sorter drikkevarer, og jeg så kanskje denne puben mer for meg som en studentpub enn som en klassisk nabopub. Dog, Møllenberg er jo et område hvor det bor mange studenter og nå i påska var de fleste av dem kanskje på ferie. En meget koslig pub med enkelte dype lenestoler og sofaer.