Det står en-og-førti øl
 

En invasjon av Chelsea-supportere

Da jeg kom på TMB tidlig på onsdag for halvannen uke siden var det fullt av Chelsea-supportere. De hadde chartret et fly fra Gatwick for å komme seg på fotballkampen mot Rosenborg. TMB er jo ikke så lett å snuble over, der den ligger i en bakgate, så jeg spurte dem hvordan de hadde funnet frem. «Enkelt,» sa de og dro frem et fillete kart som jeg gjenkjente som turistkontorets reklamefinansierte gratiskart: «Vi fikk dette utdelt allerede på flyet.»

Pubbesøket var tydeligvis organisert. At Three Lions var godt besøkt var ingen bombe, for de har spesialisert seg på fotballpublikum og er i stor grad drevet med britisk barpersonell. Men at de også flommet inn på TMB og Naboen kan bare skyldes planmessig organisering fra norske Chelsea-supportere.

Nysgjerrigheten min tvang meg til å spørre om hvordan de likte ølet. Kortfattet var synspunktene deres:

  1. Det var dyrt ... men det visste vi jo fra før.

  2. Juleølet med sine 7,5% syntes de var sterkt. Britisk øl er jo kjent for å være generelt nokså svakt, og det sterke juleølet på TMB fikk dem til å smile veldig bredt samt å mumle at dette ølet måtte de være forsiktig for ikke å gå glipp av Kampen. Smaken var de ikke helt bekvemme med. Ølet hadde noe uvant i seg. Jeg nevnte at jeg synes den har noen belgiske toner, og de kastet seg ut i mimring om øl de hadde smakt før kamper i Belgia og konkluderte med at det nok kunne stemme.

  3. De hadde tidligere på dagen smakt på Hansa og Dahls, men de virket ikke imponerte. De mente at det sikkert var en greit nok pilsner, men det var ikke skikkelig øl i deres øyne. De sa det forsiktig for ikke å fornærme, men det var tydelig at disse pilsnerne ikke oppfylte deres ønsker.

  4. De fleste andre ølene på TMB var gode og greie og slikt, men de hadde noe fremmedarttet mente de - noe langt ute i smaken når de svelget. Jeg foreslo at det kunne være at TMB brygger i amerikansk stil snarere enn engelsk stil. «Ja, det stemmer» nærmest ropte en av dem. «Akkurat sånn smakte ølet da vi var i Las Vegas.» Jeg lot være å spørre om Chelsea hadde spilt der, men det var tydelig at amerikanske humletypene som hyppig brukes på TMB falt noe uvant for engelske ganer.

  5. Men så kom de til TMB Pale Ale, og dermed sluttet de å lete. Den smakte visst akkurat slik som kjente hjemmefra. Jeg vet at TMB bruker ulike humletyper, og tidvis bytter litt også. Formodentlig bruker de engelske humletyper fra Kent til Pale Ale?

Etter hva jeg er blitt fortalt var de også på Den gode nabo. Der bidro de til å gjøre betydelige innhugg i fatet med Nøgne Ø God Jul. Det er med tvende sinn jeg tenker på det - rett nok er øl ferskvare og ølet var dem vel unt, men det hadde vært gildt om vi hadde fått beholde akkurat det fatet litt lengre.

Da kampen nærmet seg forsvant de alle til Lerkendal stadion. Chelsea vant 4-0 over Rosenborg den kvelden, og kanskje var seieren delvis båret frem av Chelseasupportere i topp humør etter å ha tanket opp på TMBs og NØs juleøl?

Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL: https://beerblog.no/skildring/utesteder/chelsea.html
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>