Det står en-og-førti øl
 

Introspektivt på egen blogging

Samler innlegg som egentlig ikke er så mye om øl og bryggerier etc, men med mer introspektivt fokus på denne bloggen, på meg selv og lignende ting.

Ønsker om tilbakemelding fra leserne

Det går mot slutten av året. Jeg har blogget litt stokastisk, men de siste par månedene har det gått temmelig så jevnt og trutt. Jeg kunne tenkt meg å fått litt mer tilbakemeldinger fra leserne, dels for å legge opp strategien for blog-året 2012. Når jeg bare for litt mer tid (hah!) har jeg planlagt en liten make-over på bloggen og enkelte endringer. Hva mener du om bloggen? Hva vil du ha mer eller mindre av? Er miksen av tema grei? Hvilke entries var mest interessante? Hvordan

Jeg skal bli øldommer!

Vel, kanskje i hvert fall - dersom jeg består eksamen i februar. Norbrygg har kommet igang med øldommerutdanningen, og første runde gikk nesten parallelt med tett på 60 personer i Oslo og Trondheim tilsammen.

Jeg deltok på kurset i Trondheim 29. oktober i år. Temaene var grovt regnet konkurransekunnskap, øltypekunnskap, smakeprosessen og hvordan gi tilbakemelding i dommerprotokollen.

Dessverre er det en splitt i øltyper i Norge akkurat nå, siden Norbryggs dommerkomit

Hva vil dere som leser bloggen ha?

Som dere ser, har det blitt endel innlegg på bloggen i det siste. Flere skal det bli, og ikke bare om øl. Jeg forsøker å blogge om mange ulike ting, og jeg ville gjerne ha tilbakemeldinger om hva leserne synes er mest interessant.

Skjønt, jeg gir ikke noe løfte om å blogge om bestemte tema bare fordi leserne ønsker det. Jeg blogger fordi jeg har lyst, så dere får bare utstå mine jeremiader, verbale agonier og høytsvevende tastaturdiaré. Men det hadde vært artig å visst

IPA og ost og sennep

Her sitter jeg med en skål store, kube-skårne ostebiter av ekte, nesten-krystallisert nederlandsk oud gouda, dippet i en sennepsblend av like deler ilter, fransk dijon, et grovt-søtt, svorsk industriprodukt og en dansk, krydret julesennep ... og til alt dette: en egenhjemmebrygget engelsk IPA. Ok, jeg kunne ha valgt en øl med litt mer malt, men akkurat nå er det meste egentlig helt greitt.

Generelt sett går kraftige og gode oster veldig godt til øl. Av en eller annen grunn har

Blogge, blogge, blogge

Alle maser, du må blogge, men det er ikke så lett å få tidd til det når man også skal notere, gå på puber og mikrobryggerier, og ikke minst komme seg frem i trafikken her borte. Så la meg heller gi kortversjonen, så kommer det en mer utførlig versjon etterhvert. Se på det som en trailer.

Harrisburg: Lancaster brewing lå for langt borte, men Tröegs Brewing var i gangavstand og en topp opplevelse. Det har et ypperlig besøkssenter. Beste nye opplevelse ble deres Hop Back

Seks store opplevelser

Noen dager er bedre enn andre dager, også ølmessig. I kveld har jeg smakt seks store opplevelser. Først var det Trondhjem mikrobryggeris Jubel Ale, som er brygget i forbindelse med deres ti års jubileum. Den var helt klart i deres bryggeri-stil, med en god del humle og fruktighet, et sted mellom deres amber og IPA, men med en farge som minnet mer om en pale ale. Det er ikke så lenge siden den ble satt på, så den var fremdeles litt ung.

Senere på kvelden ble det et fullt sett a

Ny ølklubb i Trondheim

Vi hadde oppstartsmøte på ølklubben tidlig i februar, og har hatt første styremøte. Klubbens navn er «Det gode øls klubb», og fokus er på variasjon og kvalitet i både øl og hele prosessen rundt det, fra produksjon til det fortæres i sosialt lag.

Det kommer mer info etterhvert, såsnart jeg har fått laget en midlertidig webside for klubben. Jeg er litt opptatt for tiden, og det er grunnen til at jeg har vært forholdsvis stille de siste ukene. Våren er alltid travel for m

Startmøte for ny ølklubb i Trondheim

Det blir oppstartsmøte for en ny, åpen ølklubb for Trondheimsområdet på førstkommende tirsdag (dvs 12 februar) kl 1900 på Den Gode Nabo. Målet med ølklubben er å være inkluderende der andre er ekskluderende med hensyn til utvalg og medlemskap.

Klubbens navn og enkelte aspekter av dens virkeform blir nok ikke avklart før på oppstartsmøtet, så om du møter, har du mulighet for å påvirke klubben i den retningen du ønsker. På det første møtet blir det ikke så mye fag

Stiftelsesmøte for ny ølklubb

Under finner dere annonseringen for oppstartmøte for en ølklubb i Trondheim. Møtet er i morgen (mandag 10 desember) klokken 19.00 på Den Gode Nabo. Jeg håper vi sees!

Selv om Trondheim har flere ølklubber, er de alle temmelig lukkede, sosiale vennelag. Vi ønsker å starte en ølklubb i Trondheim, der medlemskap er åpent for alle som glade i godt og variert øl, og der ølkultur, ølmangfold og ansvarlig nytelse av øl står i fokus. Vi ser for oss at medlemsaktiviteter - ved

Blogge på engelsk eller norsk?

Jeg vurderer å skifte til å blogge på englsk, av flere grunner: Det gir flere potensielle lesere, men det betyr også at jeg må vinkle innleggene mot et internasjonalt publikum. et vil blant annet si mer kontekst når jeg beskriver norske forhold.

Temaene børkanskje være litt mindre fokusert mot norske forhold, nettopp fordi det kanskje ikke er av like stor interesse for internasjonale lesere som for et rent norsk publikum.

Det gjør det også enklere å klippe og lime

Hurra, vi er blitt villa-eiere

Magni og meg har fått tilslaget på en villa. Der blir det hjemmebryggeri i kjelleren, privatbar på loftet og svale boder for lagring av øl. Det hele ble feiret på en nærliggende pub med Ølve på Egge ØlveØl og JubileumsØl, Midtfyns Ale, Youngs Special London Ale, og Nøgne Ø Imperial brown Ale (delt med Magni!!), og en god porsjon skisser og planlegging. Jeg kommer tilbake til dette etterhvert.

Vi flytter fra en leilighet som ikke har gitt så mye plass til å kunne brygge

365beer.com - en øl om dagen

Magni har begynt å blogge om øl på livejournal, der øl-delbloggene til henne og flere andre er samlet i et «community» som heter 365beer, der idéen er at man skal smake på og blogge kortfattet om minst ett øl hver dag. Et ypperlig tiltak - jeg er fristet til å kaste meg på, for selv om jeg papirlogger de fleste øl jeg smaker, er det ganske få av dem som kommer ut i elektronisk form.

Oppdatering: Magni fullførte året med 365 ulike øl, og bloggkollektivet finnes der enn

Resultatene fra juleølsmakingen

Her kommer resultatene fra juleølsmakingen i går. Jeg kan tenke meg til å komme med en kommentarversjon av dette senere, samt litt mer utdypende fra de ulike kommentarene som kom for hvert enkelt øl. Det var også endel interessante observasjoner som ble gjort underveis, men det får komme senere, sammen med en grundigere beskrivelse av selve testen, fremgangsmåten og rådataene. Her er i alle fall resultatlista: 01. 3,557 Nøgne Ø God Jul 02. 3,493 Berentsen Julefnugg 02. 3,493 C

Ølklubben Ninkasis juleølsmaking

Ninkasi har i kveld hatt juleølsmaking hjemme hos Magni og meg. Det var etter alle solemerker en suksess - uten at jeg har fått tabulert opp resultatene.

Etter 28 juleøl, så gikk vi over til cognac og skotsk whisky. Og kvelden har nå progressert til den obligatoriske diskusjonen om Gud og Det Ondes Problem.

Bilder og resultater og referat og slikt kommer forhåpentlig etterhvert.

Kort statusoppdatering

Jeg har ikke fått blogget de siste dagene, men alt har sin naturlige forklaring. Fredag dro jeg til Valdres for å bli med på rakfiskfestival. Blant annet ble det meget interessant et besøk på Valdres gårdsbryggeri, samt at vi også smakte utfyllende på deres utmerkede øl på selve festivalen. I tillegg har jeg opplevd noe så positivt og uvanlig som å få servert ikke-Ringnes (dvs Atna Rakøl) fra en festival-Ringnes-vogn - den var ikke akkurat godt annonsert, for å si det slik. S

©2011 Anders Christensen <anders@geekhouse.no> - Creative Commons BY-NC-ND 4.0
Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL:
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>