Det er alltid spennende når det er et nytt bryggeri på trappene, og slike nyheter er derfor samlet i en egen underkategori.
Nylig snublet jeg over referanser til et nord-trøndersk øl ved navn
Qdulla - et øl som for meg til da var ukjent. Det viser seg at det er
et øl som brygges i Snåsa, og er sterkt knyttet til Snåsa hotell.
Vi har sett hotell-ølene før, Mo Laksegard og Sogndalstrand
kulturhotell er hjemlige eksempler. Det er gjerne ett eller maks to
typer som brygges, og de er kun tilgjengelige for hotellets gjester,
og gjerne ikke på permanent basis. Jeg foreslår «hotøll» som navn på
denne...
[Les resten: qdulla]
Onsdag 20. juni 2007 21:59 – 355 ord.
Her kommer enda ett. Nordmørsbrygg, som har hanglet og hanglet og
hanglet i lange tider er visst på vei til de aktivt bryggende. Det
skal bli et mikrobryggeri på noe som heter Tahitibrygga, i alle fall
ifølge en artikkel i Tidens
Krav. Jeg vet ikke om det er et spisested, slik at de blir en
brewpub, men jeg tror ikke det. Noe som heter Dødeladen er også
involvert. Det er formodentlig en café. Jeg kjenner ikke til disse
stedene, men kanskje noen med lokalkunnskap kan utdype det?
½p...
[Les resten: nordmoersbrygg]
Tirsdag 08. Mai 2007 15:36 – 203 ord.
Her kommer pekere til enda et nytt mikrobryggeri. Det er Dalane
Brygghus i sentrum av Egersund - der de allerede har Berentsen. De skal
brygge tre typer øl, og uttaler til Dalane Tidende at det blir en pils, en ale og en classic (hva
det nå enn er). De har visjoner om 100.000 liter, som er ca 2000 liter
i uka, noe som slett ikke er lite. Lovende er det også
at de ikke har tenkt til å ende opp som fotballpub og at de har tenkt
å fokusere på kultur og gode matopplevelser. Dette er som m...
[Les resten: dalane brygghus]
Tirsdag 08. Mai 2007 14:55 – 260 ord.
Både Lofotposten
og Nordlys
har skrevet om det: Odd Nicolaysen fra Bøstad i Vestvågøy i Lofoten
går med planer om et ambisiøst lite håndverksbryggeri. Det skal
brygges maltøl og mjød, og det skal brennes maltøl til whisky. Vi
gleder oss til dette kommer på lufta, selv om det nok kan ta en stund!
Bryggingen ser ut til å være knyttet opp mot ulike
turistprosjekter, ett som heter Lofotr, og som har vikinger som
tema. Det andre prosjektet heter Vill Vest med tema
sitt fra Det...
[Les resten: lofoten]
Mandag 07. Mai 2007 19:18 – 379 ord.
Så kom jeg frem på telefonen og fikk verifisert mistanken min: TMB er
ikke eneste brewpub i Trøndelag. I Selva i Agdenes kommune finnes
«Nekolai Pøbb og Kafe», men det er feil å kalle det en «ny» pub, for
det ser ut til at de har vært i drift siden sommeren 2004, med
bevilling for tilvirkning hele tiden. Jeg snakket med dem på telefonen
forleden, og de kunne bekrefte at de brygget for salg i egen pub. Jeg
oppfatter at de er en typisk lokal-pub, og at de derfor ikke har brydd
seg ...
[Les resten: nekolai]
Lørdag 10. februar 2007 17:54 – 327 ord.
Jeg har drevet litt undersøkelser omkring mulige nye bryggerier,
basert på leting på web. Her er hva jeg har funnet, og her har jeg
tatt med selv endel blindspor (faktisk flest blindspor). Jeg har med
vilje holdt meg borte fra bryggerier jeg kjente til eller hadde hørt
om eller sett omtalt tidligere.
Christiania Bryggerier Henschien synes ikke å drive
med brygging, men har registrert eller forsøkt å registere en rekke
gamle bryggerilogoer og -etiketter fra 1800-tallet som varemerk...
[Les resten: nye bryggerier]
Mandag 29. januar 2007 23:56 – 984 ord.
En kommentar til en tidligere
epistel ble det påpekt at jeg klarte å bomme på et nystartet
bryggeri da jeg var på rakfiskfestivalen i Valdres. Sukk - typisk
uflaks for meg. Jeg har lett litt i ettertid, så la meg forsøke å
presentere hva jeg har funnet ut.
I summa.no er Små Vesen AS beskrevet
under bransjen "Produksjon av øl", med en virksomhetsbetegnelse
som er "Brygge og fremstille øl, drive tilhørende butikk og
servering samt annet som dermed står i forbindelse." I og ...
[Les resten: smaavesen]
Lørdag 11. November 2006 22:35 – 721 ord.