Det står en-og-førti øl
 

(Enda) ett nytt mikrobryggeri: Dalane Brygghus!

Her kommer pekere til enda et nytt mikrobryggeri. Det er Dalane Brygghus i sentrum av Egersund - der de allerede har Berentsen. De skal brygge tre typer øl, og uttaler til Dalane Tidende at det blir en pils, en ale og en classic (hva det nå enn er). De har visjoner om 100.000 liter, som er ca 2000 liter i uka, noe som slett ikke er lite. Lovende er det også at de ikke har tenkt til å ende opp som fotballpub og at de har tenkt å fokusere på kultur og gode matopplevelser. Dette er som musikk i mine ører! Og det beste er at de snart er på banen: de håper selv at de er operative til Visefestvalen i Egersund, dvs 5-8. juli i år; men om det ikke går, så skal de i alle fall være operative i løpet av sommeren.

Det eneste ergelige er at jeg snublet over Damgård og alkoholfremstilling og Egersund da jeg lette på nettet etter nye bryggerier i januar, men jeg klarte ikke å koble navnet til annet enn eiendomsselskaper og skipspropeller - før jeg snublet over nevnte artikkel i Dalane Tidende. De har ennå ikke fått websider, men ser ut til å planlegge å komme opp på dalane-brygghus.no (evt uten bindestrek).

Så blir det vel en tur til Egersund (og Stavanger!) når jeg er på Sørlandet i sommer, da. Det blir vel tog, tenker jeg. Det er faktisk blitt temmelig så mange små bryggerier nedover Sørlandsstripa. Det er egentlig ganske overraskende, siden dette var ett av de stedene der avholdsbevegelsen stod sterkest.