Det står en-og-førti øl
 

«It's raining breweries, hallelujah!»

Her kommer enda ett. Nordmørsbrygg, som har hanglet og hanglet og hanglet i lange tider er visst på vei til de aktivt bryggende. Det skal bli et mikrobryggeri på noe som heter Tahitibrygga, i alle fall ifølge en artikkel i Tidens Krav. Jeg vet ikke om det er et spisested, slik at de blir en brewpub, men jeg tror ikke det. Noe som heter Dødeladen er også involvert. Det er formodentlig en café. Jeg kjenner ikke til disse stedene, men kanskje noen med lokalkunnskap kan utdype det?

Utvalget blir noe de kaller tahiti-øl, samt deres profilartikkel gjennom mange år: bacalao-øl. Begge to er beskrivet som mørke øl. Nordmørsbrygg har tidligere hatt en rekke ulike brygg, så vi kan vel se frem til at de nå brygger øl også utover de to beskrevne typene. Dog tror jeg det stort sett har vært undergjæret øl, så la oss ikke forvente de ekstremt store sprellene. Er det noen som kan korrigere meg på dette eller utfylle opplysningene?

Dermed er vel tiden med ørkenvandringen og lisensbrygging hos Trio og andre over, for de evige optimistene på Nordmøre. De har visstnok bare vært sporadisk i handelen de siste 5-6 årene. At de nå kommer tilbake, er gledelig, bare gledelig.