Herunder går vurderinger av forskjellige andre typer anmeldelser som ikke passer under de øvrige kategoriene.
Den 18. juni åpnet en utstilling om øl og hjemmebrygging på
Sverresborg Folkemuseum i Trondheim. Denne
utstillingen – «Skål!» – er vel verd et besøk, selv om du trenger
å reise litt. Den blir stående ut året.
Problemet med slike utstillinger er at man skulle fortalt så mye,
men får vist så lite. Det er én ting at man har begrenset areal til
rådighet, men den mest begrensende flaskehalsen er publikums
oppmerksomhet: det er bare en viss mengde nye idéer du klarer ...
[Les resten: Sverresborg utstillingen]
Torsdag 30. juni 2016 23:10 – 823 ord.
«Trolls
picking roses» er tittelen på et term paper ved BI, med
undertittel «The case of HBB’s acquisition of Nøgne Ø», skrevet av
Sverre Colbjørnsen Olsen, og som jeg har fått lov til å legge ut på
nettet. Det er et interessant innblikk i hvordan økonomiske teorier og
modeller matcher eller mismatcher Hansa Borg Bryggeriers oppkjøp av
Nøgne Ø.
Tittelen henspiller på bildet av et troll som plukker
roser. Trollet kan nok plukke rosene, men stor og klumsete som det e...
[Les resten: TrollsPickingRoses]
Tirsdag 28. juli 2015 00:15 – 548 ord.
Er du 19 år, skal begynne å studere og ønsker å starte ditt eget
mikrobryggeri? Da har jeg et tips til hva og hvor du kan studere. Her
er en skamløs reklame for min egen arbeidsgiver: NTNU i Trondheim, der
folkene på bioteknologi ved NTNU er i ferd med å bygge opp et
studieløp rundt gjær og gjæring ifm ølbrygging.
Søknadsfristen for høyere utdanning er 15. april.
Petriskål med ølgjær, Saccharomyces
cerevisaeFoto: Wikimedia
Commons/Lilly_M CC-BY-SA 3.0
En bryg...
[Les resten: StudereMikrobrygger]
Onsdag 25. mars 2015 07:30 – 1771 ord.
Her er noen linker til lesestoff. Det er fire ulike bachelor- og
mastergradsoppgaver som fokuserer rundt norske bryggerier. Ikke bare
er det øl-relevant stoff, men det er også et innblikk i hvordan blant
annet markedsførere og økonomer ser på ølbransjen.
Her snakker vi om studentarbeider, og det er ikke gitt at alle
er A-kvalitet, så det er mest hensiktsmessig å lese
disse besvarelsene ikke som en fasit, men som en vinkling
av en problemstilling fra en student på vei til å b...
[Les resten: Lordagslinker 01]
Lørdag 21. mars 2015 00:45 – 409 ord.
Thomas Henry Huxley er kjent som biolog og en tidlig forkjemper for
Darwins teorier om artenes opprinnelse. Han var en dyktig debattant,
og fikk klengenavnet Darwins bulldog. Han holdt også et meget interessant
foredrag om gjær rundt 1870, og det er dette foredraget jeg vil
sette fokus på idag. Se her for andre
formater.
Han var forøvrig bestefar til forfatteren Aldous Huxley, og han var
en av stifterne av tidsskriftet Nature i 1869. Stilen i foredraget
synes å indikere at det ...
[Les resten: Huxley]
Søndag 10. august 2014 22:48 – 446 ord.
Det er få ting som bedre røsker meg ut av bloggesperren enn en vasete
artikkel i en eller annen blekke. Denne gangen er det The
Economist som skrev om IPA. Artikkelen er ikke veldig mye verre
enn de vanlige mytene om IPA. Men det var første setning som jeg satte
i halsen: INDIA pale ale (IPA) had a good claim to be the first
global beer, before lager took a grip on the world’s tipplers.
Nåvel. IPA var og ble en engelsk øltype, i hvert fall inntil mikro-
og hjemmebryggere – ...
[Les resten: Economist]
Fredag 23. Mai 2014 23:06 – 1239 ord.
Jeg er en samler – noe min kone kan bevitne. Jeg samler på
ølsmaksnotater, men samleren i meg pusher på for også å samle på noe
fysisk memorabila fra ølene jeg drikker – så det ikke bare blir
en flyktig opplevelse. Jeg kunne samlet på flaskene, men boligens
volum (og min kone) tillater ikke det. Jeg kunne samlet på etiketter,
men det blir gjerne til at flasker akkumuleres i påvente av at de skal
tas av, og dermed er vi tilbake til forrige problem. Dessuten er ikke
alle etiket...
[Les resten: Aapnerne]
Torsdag 26. desember 2013 04:00 – 1004 ord.