Det står en-og-førti øl
 

Foredrag om Renhetsloven

I går holdt jeg et foredrag om den tyske Renhetsloven i Det gode øls klubb her i Trondheim:

Det rene vanvidd? Den tyske renhetslovens liv og levned

Jeg hadde sikret meg at bilder og slikt skal være tilgjengelig etter Creative Commons BY-SA, og mitt bidrag i foredraget er også BY-SA, så dermed kan jeg legge det ut offentlig.

Jeg har kun rettet opp noen mindre skriveleifer som ble påpekt under foredraget i går. Foredraget er noe lettsindig i den grad det kunne bidra til tilførernes munterhet. I ettertanke var jeg også kanskje - som det ble påpekt - litt for negativ til renhetsloven, og jeg kunne nok ha dyttet inn en foil med de vanligste argumentene som gis i dens forsvar.

Så her kommer foredraget i ODP-format. Det er mulig du ikke kan bruke PowerPoint med den fila, men det fungerer ypperlig i LibreOffice Impress under Ubuntu - som er hva jeg har brukt.

For de som ikke kan lese det, har jeg eksportert foilene til PDF i to versjoner: som rene foiler og som foiler med merknader. I versjonen med merknader (og selvfølgelig i originalfila) står de fleste anekdotene jeg krydrer foilene med, samt at nest siste foil inneholder liste over kilder der jeg hentet bilder og lignende.

Om det er noen som vil bruke av det jeg har laget her, så er det fritt frem innenfor CC BY-SA 3.0. Om det er noen som vil at jeg skal komme og holde dette foredraget (eller om andre tema) in persona, så er jeg åpen for forslag.