Det står en-og-førti øl
 

Bryggerifestivalen I Trondheim 2013

Da har jeg bestilt mine billetter til bryggerifestivalen i Trondheim til helga. Mine prioriterte to foredrag er Historien om Nøgne Ø med Kjetil Jikiun fordi jeg er en hund etter bryggerihistorie og fordi denne historien bare bruddvist har vært fortalt tidligere. Og dernest vil jeg få med meg Ølkurs 3 - ulike bryggemetoder med Austmann siden de starter med åpen gjæring i «squares» og har skikkelig kontroll på bryggeteknikk.

Men det er mange andre foredrag der også, se oibrygg.no/program for mer info om programmet for hvert av de tre dagene som bryggerifestivalen varer.

I tillegg gleder jeg meg til å prate med bryggerne bak bryggeriene som kommer, og å få tidligsmaksprøver på noe av det de sitter og mekker sammen på bakrommene. Det ryktes nemlig at det er ikke alle ølene på festivalen som kommer til å bli tilgjengelige på andre steder eller til andre tider. Nemlig.

Det er bare å applaudere denne festivalen som tar ølfokuset på Matfestivalen atskillige hakk videre enn tidligere år. For oss som står på sidelinja er det lett å glemme at denslags ikke gjør seg selv, så det minste vi kan bidra med er oppmuntrende tilbakemeldinger. Way to go!