Det står en-og-førti øl
 

Norge fikk et bryggeri mindre

Natt til søndag ble Norge ett aktivt bryggeri fattigere. Da brant Nekolai Pøbb og Cafe ned til grunnen. Om det er et lite lyspunkt i dette, så er det at eierne lover at det skal bygges opp igjen og bli større og bedre.

Jeg kom meg aldri dit, selv om Olav var der flere ganger og fortalte ekstatisk om stedet og ølet deres. Det var en tidligere norgesmester som visstnok brygget der, og selv om jeg ikke har noen oversikt over ølstilene deres, så brygget de i alle fall endel øl i lagerstil - men langt fra noen eurolager. Jeg hadde planlagt å dra dit mange ganger, men det strandet gjerne på å faktisk ta seg sammen, samt at kommunikasjonsmidlene dit ikke akkurat var overutbygd.

I Adressa sies det at møteplassen i bygda brant ned. Det tror jeg på. Nekolai var kanskje det minst kommersielle av brewpubene i Norge. Der andre aller helst hadde ønsket å kunne reklamere grenseløst, der hadde Nekolai (AFAIK) ikke engang en webside eller epostadresse. Du fikk heller ringe, eller stikke innom om det var noe. Det er slike steder som ikke er på jakt etter ekstern ølturisme, men som heller har fokuset sitt rettet mot lokalmiljøet. Dermed blir også savnet størst lokalt.

Men samtidig har slike lokale puber en helt egen atmosfære - og for Nekolais del, også et eget øl. Vi får håpe at forsikringen dekker gjenoppbygging og at vi får tilbake en brewpub i ny drakt. Som nevnt var bryggingen av øl til Nekolai nærmest en lokal hemmelighet, men jeg håper virkelig at de fortsetter (og helst utvider) bryggingen. Jeg lover at jeg skal besøke stedet - helst på åpningsdagen.