Det står en-og-førti øl
 

Sært mønster på kapslene fra HaandBryggeriet

OK, la meg innrømme det med en gang, jeg har begynt å samle på ølkapsler. Jeg har ikke plass til å samle på flasker, og jeg har ikke tolmodighet til å ta av etikettene, så flaskekapslene er hva jeg konsentrerer meg om. Please! La meg slippe billige vitser om bussjåførene Hugo og Ivar i Pondus.

Men i forbindelsen med denne nye hobbyen la jeg merke til noe sært med kapslene til HaandBryggeriet. I hvert fall på batch 39 (Nissefar 2006) og 46 (Nissemor 2006) er ikke kapslen ensformig helsvart som man skulle tro ved første øyekast. Se nærmere etter, så ser du at det er et svakt relief på toppen. Det er i sort-på-sort, men det er noe der. Det likner et stilisert jetfly, eller tre blad fra en plante, eller kanskje logoen fra Star Trek. Det er ikke veldig tydelig på bildet her, men du kan se noen svake streker som stråler ut fra venstre side av kapslen, og ut mot tre ulike punkter på høyresiden. Den står ikke symmetrisk om sentrum, og det er konsistent på mange flasker. De tidligste batchene ble kapslet med gyldne kapsler, så på ett eller annet tidspunkt har de konvertert til sorte kapler.

Er det noen som vet hva dette er? Kan det tenkes at det er feilproduksjon fra produsenten, der et parti kapsler er farget med sort over et annet mønster, og i så fall, er det noen som drar kjensel på logoen som er under? Jaja, det er vel ett av de små mysteriene som vi neppe får oppklart.