Det står en-og-førti øl
 

Nyttår og nyttårsøl!

Sju like halvlitersflasker med hjemmebrygget nyttårsøl og hjemmedesignet etikett Dette hjemmebrygget har vi laget med tanke på nyttårsaften.
Kildeinformasjon

I kveld er det nyttår, og Magni og jeg har invitert en hel skokk med gjester. I kveld skal vi drikke opp (nesten) hele batchen med hjemmebrygget nyttårsøl som Steinar og jeg har brygget (hvorav en liten del sees på bildet til høyre). Jeg er egentlig godt fornøyd med ølet, og håper at det faller i smak hos gjestene. Oppskriften er ikke så veldig kompleks: det er brygget på ekstrakt, med litt crystall malt og ganske lite ristet bygg for å gi farge og smak. En som smakte på det var veldig positiv i sin tilbakemelding og mente at det minnet om belgisk klosterøl av typen «dubbel». Det er forsåvidt ikke noe i oppskriften som skulle gi en belgisk smak, og gjæren som vi brukte var en temmelig vanlig engelsk ale-gjær. Så kanskje noe gikk «galt» under bryggingen, men i belgisk (og positiv) retning? Likevel, det smaker godt, og den mest iøynefallende defekten med ølet er at den har litt for mye skum ved helling.

Øletikett, med bilde av guden Janus, som har to hoder Nyttårsølet vårt, som skal være et festlig, lyst, sterkt, sprudlende øl.
Etikettdesign: anchr

En av de mange morsomme tingene ved å brygge øl selv, er at man får anledning til å lage etiketter. Vi har laget spesialetiketter for hver eneste batch. Av og til er nok etikettene bedre enn ølet, men pytt sann. Etterhvert kommer vi til å samle dem på websidene for hjemmebryggeriet vårt. Jeg er sivilingeniør, og er derfor behørig sertifisert til å ha null kunstneriske evner, og det dyrker jeg til det ytterste i min etikettproduksjon. Her er det gilde farger og artige effekter med fonter. Alle etikettene er håndkodet i PostScript, men jeg vil sterkt benekte at hjemmebryggingen sammen med Steinar kun er et påskudd til å kode i PostScript, for jeg har en svakthet for RPN og stack- og ordlistebaserte programmeringsspråk helt siden jeg fikk Forth til min Dragon 32 en gang i fjern fortid... eh, nei, dette skulle vel handle om øl, og ikke om datamaskiner. Vel-vel.

Uansett, til alle sammen: Godt Nytt År!