Det står en-og-førti øl
 

Ølflasker på skråplanet

Det var Øystein Svendsen som først påpekte det for meg. Vinmonopolet på City Lade lagrer ølet skrå stilling. Poenget er at de er innredet med standard hyllesats for vinmonopolet. For at flaskene som står i nederste hylle lettere skal kunne sees, så er denne hylle skråstilt - eller rettere sagt, det er satt opp bokser der slik at flaksene kan lagres i ca 45 graders vinkel. Problemet er bare at Polet ikke har røsket ut disse kassene for de få hyllemetrene der de har øl. Dermed blir ølflaskene stående på skrå, som på bildet under. Det gjør at bunnfallet i flaskene samler seg på skrå opp mot siden på flaska.

Bunnfall på flasker som har vært lagret skrått Bunnfallet utfelles skrått på flaskene som har vært lagret i skråhyllene
Foto: anchr
Polets skråstilte, nederste hyller Polet er glade i å la den nederste hylla være skråstilt, selv for øl med bunnfall
Foto: anchr

Hadde de nå enda kun brukt nederste hylle for øl uten bunnfall, men det var ikke tilfelle. Da jeg var der i går, så hadde de lagret følgende der: Handbryggeriet Bavarian Weizen, Atna Hveteøl, Atna Økologisk Export og Midtfyns Ale, samt noen øl som ikke hadde bunnfall. Rett nok regner mange at bunnfallet skal med i glasset for et hveteøl, og Midfyns Ale har temmelig små mengder bunnfall, men dette er vel noe som kundene selv kan ta stilling til? Joda, jeg vet jo at det bare er å la det stå en stund før flaska åpnes, men lell.

Øystein hadde nevnt det for betjeningen der for lenge siden, men enten forstod de ikke poenget, eller så brydde det seg ikke om det. Kanskje det er på tide å sende et brev på papir til dem med spørsmål om de har rutiner eller regler for hvilke øl som blir satt på skråplanet?