Det står en-og-førti øl
 

Avery Out of Bounds Stout

Denne lille godbiten kommer fra bryggeriet Avery i Colorado, og viser telemarkskjøring på etiketten. Flaska er helt klart ment for det innenlandske markedet i USA, fordi den oppgir størrelsen til 12 fl.oz og ikke har noen angivelse på styrke. Jeg fant på nettet at den er 5,1%, men hvorfor er det så vanlig at man ikke oppgir styrke i USA? Det eneste som mangler her er en skrukork.

Etiketten til dette ølet, som viser en som står på ski ned en bratt skråning Etiketten til Avery Out of Bounds Stout.
Internett

Fargen er mørk, nesten svart, med et rubinrød preg. Skummet er brunlig. I utseende er den helt normal og ok. Skummet holder seg, men det er ikke noen imponerende blonder - men det kan være glasset også (memo to self: må få tak i mer såpe-løst vaskemiddel). Aroma er mørk, med sjokolade og tjære som de mest fremtredende, men også noe kaffe og en svak brent aroma. Fylden er ikke imponerende, og selv om den er innenfor typen sin, så er den kanskje mer typisk for en porter enn en stout - her er det nok noe forbedringspotensiale. Jeg fikk ikke helt tak på CO2-mengden. Til å begynne med syntes det som om det var en god del, men etterhvert syntes det som ølet var kledelig og typisk flatt. I smak innfrir den aromaen, og her er brentsmaken kanskje enda mer fremtredende enn aromaen skulle tilsi. Ettersmaken har en bitterhet som sitter brukbart lenge. Det er et relativt tørt øl, i alle fall målt mot mange av de søtere stout'ene som finnes.

Etter å ha differensiert den mot et annet øl, så kom jeg til at det er en svak svovelaktig aroma i dette ølet. Det er ikke så mye at det er plagsomt, men det er der. Det er et godt brygg, og jeg ser gjerne etter den igjen. Fra sitt bryggeri er visstnok dette (dersom vi skal bedømme utfra RateBeer) en av de mer solgte typene, selv om deres IPA ser ut til å være den mest utbredte.