Det står en-og-førti øl
 

Det var faktisk godt

Da vi kom ut på hytta i går, så var det godt med en øl. Hytta ligger slik til at det blir noe bæring fra parkeringsplass og helt frem. Faktisk temmelig mye bæring. Og sola stekte. Jeg valgte en Arendals pils, mest fordi svogeren min hadde satt igjen noen slike i kjøleskapet, og det var det eneste omtrentlig kalde her. ... det det var faktisk godt!

Selv om den holdt hele 9.5 grader, så var det virkelig avkjølende. Jeg synes den hadde en viss sødme, men ikke overdrevet. Med pålandsvinden ble det i varmen godt med dug på den også. Det som var mer positivt, var at hverken bitterheten eller humlearomaen var overdrevet i den retningen som kan kalles norsk pilsner. Den var langt mildere, og hadde både rundhet og en ikke helt ubetydelig fylde (ok, den er tynn, men i min fantasi hadde jeg sett den for meg som betydelig mye tynnere.

En flaske Arendalspils med tilhørende logo-glass, stående på notatboka med smaksnoteter Her skal det smakes på Arendalspils, og det skal noteres!
Foto: anchr

Jeg valgte å ikke score dette ølet i går, for jeg var kanskje ikke objektiv når jeg satt der utslitt og tørst med en kald pilsner. Derfor gikk jeg løs på en ny flaske idag. Da virket den litt mindre overbevisende, men fremdeles god. Søtheten kjente jeg mindre til idag, og tynnheten var også mer fremtredende. En faktor er selvfølgelig at jeg idag drakk den på 16-17 grader, som er altfor varmt, derfor burde jeg nok ikke score den i dag heller. Men la meg tørrtrene litt.

Appearance=4/5, for den er krystallisk klar og glitrende, og den holder på hodet, selv i et glass som har vært såpevasket uten å være skikkelig skylt etterpå (det var dette med vannbæring til hytta). Dette er faktisk veldig i stil med hva en norsk lys pilsner skal være. Fargen er gyllen. Aroma=8/10, og dette er også fordi det er in style uten å være ekstrem. Det er kanskje for høyt, men det var en positiv overraskelse. Palate=3/5, for den har en viss fylde. Flavor=4/10 og overall=7/20. Nei, det er ikke noe favorittøl, men det var allikevel en positiv overraskelse til en lys pilsner å være. Det gir en total=26/50.