Det står en-og-førti øl
 

Ruddles County, Odin og Arendalspilsner

Startet kvelden med en Ruddles County som holder 4,7% på en 50cl flaske. Den er kobberbrun med et kl artskjær av rødt. Den har en klar og markant humlesmak - som gir den en duft og smak av høy eller gress. Den er rund og kraftig.

Men denne var jo bare oppvarmingen (fordi jeg var tørst). Det neste var å drikke mot hverandre følgende: Odin pilsner (#2) på 500cl boks - dansk øl fra Fakse, og en Arendals pilsner på (33cl) flaske, som er #1.

#1 smakte definitivt ikke som boksen (av samme øl som jeg drakk en tidligere kveld). Det var ingenting av den vørteraromaen og smaken, i alle fall var det i så fall veldig lite, mens det var kommet til en søtlig emmenhet av den typen som jeg ikke setter pris på. (Den var ikke markant, og det kan tenkes at den forsvinner fra smaksbildet etter et par kraftige slurker.) Dersom det hadde vært omvendt, ville jeg trodd at de jukset på Gjelleråsen, men det er faktisk flaskeølet som brygges i Arendal (og bokseølet i Oslo.) Og det er flaskeølet som smaker mest som Ringnes. Utover det er det bitterhet og humle i den, og ellers er det som en 'vanlig' pils.

#2 smakte litt korn og litt emment i aroma den også, og den har en fruktighet i ettersmaken. Men når man har smakt litt på den blir smaken bare frisk og god. (Den er nok hakket bedre enn #1.)

Begge er strågule, men med #2 som et snev mørkere. #1 er glatt og kanskje litt oljeaktiv (i munnfølelse)? Begge har laces og gir godt med skum, selv om det ikke holder seg allverdens lenge. Undres på om det er et snev av bringebær i #2 i smaken? den er kanskje også en tanke tørr i ettersmaken, mens #1 har en mer nøytral pilsnersmak, som stort sett bare er dominert av humle og btterhet.

(I kveld skal Magni og jeg på seminar om 'Øl og sjokolade' - med smaksprøver av begge. Det er en en av grunnleggerne fra Nøgne Ø som skal holde foredrag på et lite verdshus noen mil inne i landet. Jeg fikk listet opp menyen da vi besøkte det gamle bryggeriet deres for noen dager siden. Både Magni og jeg fikk tenner som løp i vann og vi hadde vanskelig for å la være å stønne. Det hørtes ut som de ville servere også Nøgne Øs Imperial Stout, som ellers er et øl de bare har produsert for eksport. Mer om dette i morgen formiddag.)