Det står en-og-førti øl
 

Dagens Næringsliv forsøker å henge seg på

Jeg har nettopp fortalt om Finansavisens artikkel, og da er det bare rett og rimelig at jeg reviewer denne artikkelen i online-versjonen av Dagens Næringsliv - eller dn.no som de kaller seg.

Det første som slår meg, er at det er en ren rip-off fra Finansavisen, der det ikke er lagt til noe nytt stoff eller ny informasjon. Riktignok har artikkelen vært innom NTB, men det er ikke noe her som ikke stod i Finansavisen. Selv overskriften er kokt, men med en ekstra vri. Fra Finansavisens 'Bakrus for (noen) mikrobryggerier' blir det i dn.no til 'Bakrus for (alle) mikrobryggeriene'. Joda, jeg satte inn '(noen)' og '(alle)' i disse frasene, men bare for å tydeliggjøre hvordan betydningen forskyves når overskriften går fra ubestemt til bestemt form.

Her er det kun fokus på økonomien og kroner og ører. Der Finansavisen var tydelig på at det var entusiaster som også likte det de gjorde, siterer dn.no bare 'knapt en krone for strevet.' Der finansavisen i det minste er inne på at dette er en vekstnæring med investeringer, der er dn.no mest fokusert på at det er få og små overskudd.

Jeg mener å sanse en gjennomgående holdning av skadefryd i denne artikkelen. Og du trenger ikke å lete lenge før du finner det jeg tror er årsaken: Sjekk URL og overskrift! Dette er publisert under 'Vinguiden' på dn.no. La meg tippe at vi her har en vinsnobb som endelig har funnet en nyhet der han kan hovere over ølverdenen. Bare behovet for å gjøre dette forteller så utrolig mye.

Skroll litt ned, og du finner referanser til artikler om slikt som 'Polets beste vinkjøp'. Ikke billigste vinkjøp, men beste. Eller: 'Rådyre franske fristelser' om Chateau Latour. Når det kommer til vin, da er det kvalitet de fokuserer på, ikke bare de billigste variantene. Men når de er innom øl, da er det tilsynelatende bare lys og billig pils det går på - med mindre de kan 'disse' mikrobryggeriene da. Jeg kikket igjennom gamle nyheter, og det var lite om øl, og da typisk bare av 'tabloid' karakter, og typisk om pils.

Det eneste jeg stusser på, er at de tydeligvis ikke skjønner at i ølverdenen er det mikrobryggeriene som lager de spennende kvalitetsproduktene, og Ringnes og vennene deres som lager dusinvaren? Nei, tydeligvis skjønner de ikke det. Nåja, de skal få slippe å ha meg som irritert leser. Det blir neppe spesielt spennende når de kommer med juleølsmakingen sin, det blir vel Ringnes på topp og Nøgne Ø på bunnen.