Det står en-og-førti øl
 

Smakte på Chakra ...

Jeg har tidligere skrevet om Chakra - men i andre fora - og da Magni i kveld pekte det ut hos Naboens her i Trondheim, så bare måtte jeg bestille. Utfra hva jeg tidligere har skrevet, så må det sies at jeg visste hva jeg gikk til, og at jeg ikke kunne klage dersom ølet var dårlig. Men jeg har en stor nysgjerrighet, og den må tidvis stilles.

Bilde av flaska og et glass der ølet er skjenket opp Dette ølet var ingen stor opplevelse, men etiketten var jo litt kul.
Foto: anchr

Ølet er brygget hos Trio i Skien, selv om det heter "Chakra premium lager beer" og er merket med "product of India". Det er nok ikke råvarene som kommer fra India, det er maksimalt inspirasjonen som kommer langveisfra.

Nåvel, la oss først ta for oss ølet. Det er lyst med hvitt skum, og nokså mye av dette skummet, temmelig frodig, men ikke jevnt. Ølet er vannaktig og tynt, for her er det ikke mye fylde. Om jeg skal sammenlikne fylden, så rinner Budweiser i hu. Det var ikke mye bitterhet, synes jeg, men kanskje litt sødme, og så var det en aroma av sitrus. Men etterhvert som ølet ble varmet opp, så skar det mer over til en slags overmoden eller fraukjelleraktig aroma. Man kan tidvis kan merke at en viss aroma i små konsentrasjoner gir friskhet, mens den i større konsentrasjoner virker som overmodenhet. Dette ølet lå nok på grensen, slik at det nedkjølt virket noe friskt. Ølet var ellers disig og vel så det, mens slanten som som ikke fikk plass i glasset var nærmest tåkete. Jeg trodde ikke dette var et flaskemodnet øl, men mangelen på klarhet indikerte at det burde være det. Dog har jeg mistanke om at den antatte "flaskemodningen" neppe var planlagt eller kontrollert. Hvorvidt dette gjaldt mer enn denne ene flaska har jeg ingen formening om.

Naboens hadde visstnok trodd det var et indisk øl da de bestilte det via en større norsk distributør, men det hadde visst ikke solgt spesielt mye. For de som eventuelt har lyst til å smake dette ølet der, så er det sikkert ikke lurt å vente altfor lenge, for jeg hadde ikke inntrykk av at det ville bli tatt inn flere kasser dersom det ble utsolgt. Dette ølet er ikke minneverdig med hensyn til smak.