Det står en-og-førti øl
 

Mat laget med smaksrikt øl

Forrige helg hadde Kafe Filter et arrangement der de hadde leiet inn en professjonell kokk som laget tapasretter med øl som en ingrediens i mange av rettene. Det var et utsøkt måltid, og et annet høydepunkt var at Dr. Bekken spilte.

Øl bør brukes i moderate mengder i mat, for det er lett at det kan sette for sterk smak. Her som i så mange andre sammenhenger er moderasjon det beste. Jeg har selv flere ganger brukt for mye øl i for eksempel en saus, og ende opp med noe som er nærmere en humlesaus enn en skysaus med litt ølsmak. Nåvel, liksom moderasjon og balanse er målet, så er eksperimentering veien dit.

Men tilbake til Filter, jeg tenkte jeg skulle dele menyen med dere. Det er riktignok ikke oppskriftene, for de glemte jeg å spørre etter, men kun øl-rettenes navn. Det gir i hvert fall et visst inntrykk av kvelden.

  1. Brød bakt med Tyttebærøl
  2. Biff marinert i Islay Edition
  3. Reker og krepsehaler chilimarinert i Kvamsholmer
  4. Chilimarinerte blåskjell i Vinterblot
  5. Hvitløksstekt sopp med Spesial holiday ale
  6. Edamerost marinert i Ut på Tur

Det var mange andre retter også, uten at jeg vet om også de var tilberedt med øl. Godt var det i alle fall. Og det var en spore til å eksperimentere mer med øl - gjerne hjemmebrygget - i egen matlaging.

Og så hadde Filter laget quiz. Jeg kommer til å irritere meg over at jeg ikke fant det bryggeriet som skulle begynne på et navn og slutte på «berg», og som det ble annonsert var så lett at det kunne bli vanskelig.