Det står en-og-førti øl
 

Litt under nullpunktet

Upi melder at det amerikanske megabryggeriet Coors har startet å skulle lære britene å drikke øl. De introduserer Coors Sub Zero på 100 puber, og CAMRA har selvfølgelig uttalt seg kritisk. Dette er en drikk der det fylles på issørpe på toppen av ølet, slik at ølet - på grunn av sitt alkoholinnhold - holder et par grader under frysepunktet for vann. Dette er ikke et nytt øl, men bare en ny måte å tappe det på.

I Canadian Business ble denne nye formen for å tappe øl beskrevet (Google-cache). Spesielt liker jeg formuleringen om at:

A side benefit is that cooler beer has less foam, so bar owners waste less beer pouring the perfect pint. Cheers!

Hva mer kan vi si enn "sukk". Ølet holder -2,5 grader Celius, og har et internt kjølesystem med glykol (som vi sterkt formoder er i et lukket system), og det kan levere en pint på bare 13 sekunder. Det er litt uklarheter rundt teknologien, men det ser ut til at mesteparten av ølet kjøles ned til rundt -2,5 grader, samt at endel av ølet kjøles enda litt mer ned, slik at det kommer som is i glasset. Dermed kan drikken tåle endel varme fra omgivelsene uten at innholdet øker i temperatur. Jeg får flashbacks til saft-is og sludge. Mer info fra The Publician (nå: Morning Adviser) som også har bildet over.

Oppdatering: Bildet som er referert til har forsvunnet fra nettet, dessverre. Det ser ut til at det er var flere oppfinnelser fra Coors rundt disse tidene som skulle serere kaldt øl. Det er især to innretninger som det har vært nyheter om: Et tappetårn fra Moleston Coors Canada som kjølte ølet ned til -2°C og en annen som ser ut til å ha brukt CO2 for å kjøle ned ølet og etterlate et lag med slush. Se også endel info på Coors' Ice Cold Obsession på Brookston Beer Bulletin. De hadde visst også ølglass med doble lag for å isolere ølet fra hendene til øldrikkeren. En video fra YouTube viser tapping av subzero Coors øl.