Det står en-og-førti øl
 

E-postliste for nye innlegg

Fra tid til annen har folk spurt «Kan jeg lese bloggen på epost?» Og da har jeg måttet svare at det dessverre ikke var mulig. Men nå er det fikset. Dersom du står på den aktuelle epost-lista får du en melding som inneholder det nye innlegget. Så slipper du å huske å gå inn på rett nettside eller jevnlig å sjekke et bestemt sosialt medium.

Dersom du ønsker å melde deg på, send en tom epost til adressen innlegg+subscribe@beerblog.no så får du en svar-melding i løpet av noen minutter, og du må kvittere på denne, og deretter er du på epost-lista. Og ja, det skal være et pluss-tegn inne i den adressen. Dersom det går lang tid før du får svar, bør du sjekke eventuelle spam-foldere.

Lista brukes bare for innlegg og evt spesielt viktige meldinger. Volumet er vel et sted mellom én melding pr uke til én melding pr måned. Lista er moderert, så eventuelle svar og kommentarer går ikke til ut på lista.

En åpen konvolutt med et brev der det står en krøll-alfa Nye innlegg kan du nå få via e-post
Lima Studio, via IconScout, CC BY-SA 4.0

Den eposten som du mottar har innleggene i to formater: et rent tekstformat uten bilder og et html-format som ser omtrent ut som slik du ser innleggene på web. Du styrer selv i epost-leseren din hvilken versjon som vises. Det finnes også et slags epost-arkiv for lista, men det er ikke tilgjengelig via web. Det er jo dessuten bedre å bruke selve bloggen dersom du ønsker å lese gamle innlegg.

Generelt har jeg brukt sosiale medier for å poste lenke til nye innlegg når de kommer. Det fungerer stadig dårligere, sikkert fordi Facebook er mer interessert i postinger med «original content» enn i en kort henvisninglenke. Dessuten drukner postinger lett i et takras av ulik informasjon som den gjerne vil at du skal se. Jeg har eksplisitt latt være å betale for visninger av disse meldingene på sosale medier. Det er sikkert dumt, men det føles feil dersom jeg hadde gjort det.

Nylig opplevde jeg også at en posting med lenke til et innlegg ble automatisk skrubbet bort ti sekunder etter at det ble postet. Jeg vet ikke helt hvorfor, og tviler på at jeg noensinne får noe svar utover at det var noe med innholdet. Jaja, det ligger på bloggen og dere kan jo vurdere det selv.

Kort fortalt har du pr idag følgende alternativer for å kunne lese nye innlegg på bloggen, du kan:

  1. manuelt gå inn på nettsidene til bloggen på adressen beerblog.no
  2. følge bloggens bruker på Mastodon: @41beers@toot.community
  3. via RSS med en RSS-leser fra bloggens RSS-feed
  4. motta en mail med nye innlegg fra epostlista innlegg@beerblog.no
  5. følge bloggen på Facebook, men ikke forvent å se alle nye innlegg.

Som tidligere nevnt har jeg kuttet ut Twitter – eller X som de nå heter. Jeg vurderte Medium og Flipboard, men det så litt vel krøkkete ut, og dessuten er de begge i bunn og grunn bare nye mellomledd à la informasjonsplattformer mellom informasjon og lesere. Tiktok og instagram treffer hverken i målgruppe eller typisk innhold. Jeg har også vurdert Patreon, men det formatet passer ikke så godt, og målet med bloggen er jo heller ikke å ta seg betalt.

Dersom det er noen som har gode forslag til kanaler som nye innlegg på bloggen burde være tilgjengelige via, så er jeg åpen for forslag. Det bør helst være protokoller som generelt er agnostiske til innholdet, ikke informasjonsplattformer med sin egen idé om hva slags materiale som skal fremmes eller gjemmes, eller som helst vil at informasjonen skal ligge hos dem og bare dem.

Og dersom noen heller ønsker å stå på en epost-liste som har et kort varsel om nytt innlegg med URL til innlegget, så skal jeg se om jeg ikke kan fikse det også.