Det står en-og-førti øl
 

Sidesporet på Oslo S

Jeg fikk denne puben anbefalt - det skulle være godt ølutvalg der, ble det sagt. Jaja, jeg besøker gjerne et sted med godt utvalg, og når jeg allikevel er i området og trenger å slå i hjel en liten time, så er veien kort.

Tja ... Carlsberg-stallen av «verdensøl» - som var pubens utvalg - er riktignok bedre enn en Ringnes eller Hansa i ensom majestet. Men likevel, denne C-gjengen (etter Carlsberg) av øl opptrer i flokk, og vanligvis uten noen infiltrasjon av noen utenforstående øl. Det har nesten kommet til det stadiet der et dusin C-gjeng-øl er en slags egenerklæring fra en pub, én som sier: «Vi gadd ikke planlegge noe ølutvalg, men vi vil gjerne fremstå litt upscale, og Ringnes hjalp oss .... men vi bryr oss egentlig ikke.»

Men likevel, et par av disse ølene er drikkendes, spesielt etter at de begynte å pushe Brooklyn Brewery. Da jeg stod først i baren og trodde jeg skulle få betjening ropte bartenderen opp til en fyr som var i ferd med å gå ut. «Hei, du brukte toalettet, så du ikke at det koster ti kroner for ikke-kunder?» «Øhhh ... jeg trodde ...» «Det koster ti kroner, takk! Vi er nødt til å ta betalt, for det er så mye narko og slikt her.» «Jammen.» «Jeg så deg nok, jeg ser på alle som kommer inn og skal på do, bare så du vet det.» Takk, too much information!

Jeg er sikker på at øl-ånden kom fra en blant de faste inventaret i baren. Det håper jeg i alle fall - selv om det kun var bartenderen som pustet meg opp i ansiktet. Brooklyn hadde de ikke, men jeg fikk en London Pride, mens «the regulars» på begge sider av bardisken slo dårlige, små-rasistiske vitser.

Nåvel, ølet da? Hmmm, bittert, ørlite grann tynt, dog ikke infisert - kanskje litt catty med harske overtoner. Det er vel ikke slik en London Pride skal smake? En sjekk av best-før-datoen viste at den gikk ut for en halv uke siden. Nå er ikke jeg den som overfokuserer på datostempling, og fire dager er lite, men sett at den faktisk har stått her og solt seg i lysrørene et års tid?

Hvis nå bare Ringnes kunne introdusere noen nye, gode øl i denne serien med et par måneders mellomrom. Slik at vi som følger litt med når øl-merkene kommer på markedet kunne vite hvilke som var så nye at de ikke var UV-stekt i kjøleskapene. Siden brorparten av C-gjeng-ølene dessverre er rene hyllevarmere, er det kanskje øl man bør unng

Generelt tror jeg denne verdensøl-serien til Carlsberg - kombinert med måten den pushes av Ringnes og håndteres av pubene - mest er egnet til å overbevise nysgjerrige pilsdrikkere om at sært øl er vondt.

Forøvrig, godt navngitt pub, for ølmessig er det et sidespor.