Under vises blogarkiv filtrert for perioden 2017.
Vi har tidligere sett på de to fasene av Studenten: med Hansa
som «Studenten Joh. Albrecht Brygghus» og som selvstendig under navnet
«Studenten Bryggeri». Men det hang én løs tråd i lufta: hvor ble
bryggverket av. Det var nesten som en påskekrim.
Jeg stilte spørsmålet om hvor bryggverket tok veien til
Joh. Albrecht Brautechnik pr epost, i håp om at det gikk via dem eller
at de hadde noe slags serviceansvar for det. Bingo! Jeg fikk raskt
svar om ...
[Les resten: StudentenBryggverk]
Tirsdag 11. April 2017 23:08 – 920 ord.
Noen svingdører er litt mer smertefulle å få i trynet enn
andre. Når skotske BrewDog nå selger 22% til TSG Consumer Partners er
det nok godt over middels smertfullt, og rikelig krydret med sarkastisk
skadefryd fra mange av dem som har følt seg kritisert av BrewDog for å
ha «sold out» til kommersielle interesser.
Faktaene først. BrewDog selger 22% til TSG Consumer Partners for
213 millioner pund, hvorav litt under halvparten deles på de to
grunnleggerne – James Watt og M...
[Les resten: BrewDogSells22pct]
Søndag 09. April 2017 23:45 – 1719 ord.
I går så vi på Studenten
Joh. Albrecht Brygghus på Karl Johans gate og det første,
turbulente driftsåret. Idag skal vi se på andre fase av dette
bryggeriet, etter at det fikk nye eiere, nytt konsept, nye og og nytt
navn: Studenten Bryggeri.
I Arbeiderbladet fra 1. juli 1993 er det nevnt under overskriften
«Utested-toppen» en liste over hvem som eide flest utesteder i
hovedstaden. Deriblant står det at «Thon-prinsene» Geir Hjorth og
Stig-Rune Steiro eide Johs. Albrickts B...
[Les resten: StudentenBryggeri]
Søndag 02. April 2017 23:46 – 1441 ord.
Et bryggeri som på det aller nærmeste har gått i glemmeboka er
Studenten Joh. Albrecht Brygghus i Oslo, senere omdøpt til Studenten
Bryggeri. Vi snakker om et av de tidligste bryggeriene i den moderne
mikrobryggeribølgen i Norge. Hva var dette bryggeriet og hvorfor
forsvant det?
Studenten Joh. Albrecht Brygghus holdt til i Groschgården, på hjørnet av Karl Johan og Universitetsgata
Foto: Eric Lumsden, flickr, opphavrett CC BY-ND
Bryggeriet lå i serveringsstedet
...
[Les resten: JohAlbrecht]
Søndag 02. April 2017 00:23 – 1377 ord.
Fremtidens øl-Norge er ikke bryggeri-drevet, det er
distributør-drevet. Logistikk er ekstremt viktig innen brygging. Det
har alltid vært det, og det ser ut til å fortsette å være det. Det
blir logistikk som kommer til å forme øl-Norge de neste årene. Strengt
tatt tror jeg mikrobryggerirevolusjonen nå er over, men vi kan ta dén
en annen gang.
Det var logistikk og infrastruktur slik som kanaler, dampskip og
jernbane som tillot bryggeriene å ekspandere på 1800...
[Les resten: logistikk]
Lørdag 25. mars 2017 10:31 – 1154 ord.
Jeg skal snart flytte fokus til noe annet annet enn humledyrking
i Norge, men før det, ville jeg bare trekke frem noen sitater fra
amtmannsberetningene utover 1800-tallet. De illustrerer godt hvor
utbredt humledyrkingen var, men også hvordan dette i praksis var
småskala-dyrking for eget forbruk … i hvert fall utover på
1800-tallet.
Hvor dyrket man humle. Vel, overalt og ingensteds. I hvert fall
nord til Nordland var det litt humledyrking nærmest overalt, samtidig
som det var ...
[Les resten: HumleHistorier]
Søndag 01. januar 2017 00:35 – 1192 ord.