Det står en-og-førti øl
 

Bloggen kutter ut Twitter

Bloggen fortsetter som før, men med noen endringer. Jeg kutter ut Twitter. Dersom du har brukt Twitter for å bli varslet om nye innlegg, så må du endre på ting – eller bare ignorere det. Dette innlegget blir det siste som det varsles om på Twitter.

Jeg har sorgmodig fulgt med på det som har skjedd med Twitter siste halvåret eller så. Elon Musk har tatt selskapet og konseptet til stadig nye høyder av dysfunksjonalitet. La meg ikke utdype detaljene her, for det ville bare bli langtekkelig og uten øl-relevans. Jeg har konkludert med at jeg ikke ønsker å være med på den ferden. Konsekvensen av det er at jeg kommer til å slutte å poste henvisninger til nye innlegg på Twitter. Samtidig kommer jeg etterhvert til å sette Twitter-kontoen til bloggen i deaktivert modus, som i praksis vil si at den forsvinner ut av syne, sett fra de andre brukere. Dermed blir dette det siste innlegget på bloggen som blir lenket opp av meg fra Twitter.

En blå fugl som bader i et ølglass Jeg bad AI-en generere twitter-fuglen som hadde druknet i et ølglass, men ... vel vel
Hotpot.ai premium.

I stedet har jeg opprettet en konto for bloggen på Fødiverset – eller Allheimen dersom du absolutt vil – som fleste kanskje bedre kjenner under navnet Mastodon, selv om det strengt tatt er litt upresist. Bloggens adresse der er @41beers@toot.community. Dersom du er kjent med Fødverset, er denne adressen tilstrekkelig for å finne den. Dersom du ikke kjenner det, kan du enten finne ut mer ved å søke å etter «fediverse», eller du kan starte på joinmastodon.org. Du kan også ignorere problemstillingen eller finne andre alternativer i lista under.

Jeg er en ihuga tilhenger av åpne standarder. Uten å bli for teknisk liker jeg konseptet med distribuerte sosiale nettverk, styrt av åpne standarder. Realitetene er dessverre ofte sånn at man ikke kan slåss mot alle vindmøllene på én gang. Men Twitter ble bare for mye, for galt og over for lang tid. Kanskje noen mener at dersom jeg sier «A» så burde jeg si «B» og hele resten av alfabetet, og at jeg burde kutte ut både Facebook og Untappd og flere til. Tja, la oss ta en ting om gangen.

Jeg kommer nok i ny og ne til å poste noen korte nyhetslinker og kommentarer på blog-kontoen som er nevnt over. Men de lange postingene blir forbeholdt selve bloggen. For øyeblikket har jeg en serie om øl og 17. mai på beddingen, og den burde begynne å dukke opp senere i denne uka.

Om du ønsker å følge bloggen for raskt å se nye innlegg, så har du flere muligheter:

  1. Via fødiverset som nevnt over.
  2. Via RSS-feed, som er en protokoll som er konstruert for å laste ned info om blogger eller nyhetssider. Du kan bruke adressen: https://beerblog.no/?flav=rss
  3. Via å følge Facebook-siden til bloggen, der det postes korte meldinger for hvert nytt innlegg på bloggen.
  4. Det finnes også en rekke news- og bloglesere, som stort sett fungerer via RSS, blant andre Feedburner, Feedly og Feedreader.
  5. Eller du kan kort og godt sjekke innom på bloggen i ny og ne for å se om det har kommet nye innlegg.

Fortell meg gjerne hvordan du helst ønsker å lese innleggene, og hvordan du helst ønsker å bli varslet om dem.