Det står en-og-førti øl
 

Ølbloggen sett fremover

Takk for mange og gode tilbakemeldinger på spørsmålene jeg stilte forleden. Jeg har sovet og tenkt på det, og til og med drøvtygget på idéene over en øl eller to, og konklusjonen kommer her.

Hovedkonklusjonen er at jeg fortsetter å blogge på norsk, men at jeg legger til en underkategori på engelsk, slik at de som kun ønsker å lese det som er på engelsk kan få den via enten RSS eller web-side.

  • Det som blir på engelsk blir først og fremst et sammendrag av de norske nyhetene, og da først og fremst det som jeg tror vil interessere et internasjonalt publikum. Ambisjonen er å oppsummere en gang i måneden.
  • Dernest tenker jeg å lage en serie på engelsk med forklaringer av hvordan og hvorfor ting er som de er i Norge med hensyn på øl og bryggerier og alkohollovgivning og slikt. Det vil sikkert være kjent stoff for mange norske lesere, men pytt sann.
  • Videre tenker jeg at endel presentasjoner, analyser, historiske tekster og slikt kan skrives på engelsk, eller ved at jeg bearbeider den norske varianten til en engelsk versjon. Her kan det tenkes at jeg plukker frem enkelte gamle innlegg som jeg tror kan være interessante også for de som ikke leser norsk.
  • På den norske delen av bloggen kommer jeg til å kategorisere bedre, slik at alt ideelt sett skal ligge i en eller annen underkategori – slik som nyheter gjør det i dag. Jeg starter med å flytte det eldre materialet, og jeg skal forsøke å mane frem nok apache-fu til at jeg får masert konfigurasjonsfilene så jeg ikke brekker lenker som finnes der ute på det store internettet.
  • Når det gjelder quizer, så tenker jeg å se meg om etter ett eller annet system for quiz-med-multiple-choice for litt enklere varianter av spørsmål. Egentlig har det jo liten hensikt å lage quizer som er så vanskelige at de færreste klarer å svare. Og dersom det er fasiten med esoteriske fakta som er det spennende, så burde jeg heller finne en form som passer for et sammensurium av trivia. Jeg har ikke helt funnet ut hva jeg skal gjøre med det.
  • På litt sikt vil jeg flytte bloggen til beerblog.no, som jeg nylig har kjøpt. Da kommer kategoriene på bloggen like under domenet, slik at det blir http://beerblog.no/nyheter/ for nyhetene osv. Jeg trenger vel enda mer apache-fu for sørge for at den flyttingen går greit for seg – uten at noe brekker samt at alle linker til bloggen fortsetter å fungere i en rimelig overgangsperiode. Den engelske delen blir da noe slikt som beerblog.no/english/news og beerblog.no/english/guides osv.
  • Det blir dessuten også noen mindre endringer i layout og design, men jeg hadde tenkt å beholde retro-utseende. Før eller senere blir vel retro web-design på moten, og da er jeg for en gangs skyld veldig trendy.
  • Av tema som jeg har lyst til å få blogget litt mer om, er bryggetekniske tema, samt mikrobiologi i relasjon til brygging.

Igjen takk til alle leserne og tilbakemeldingene. Jeg hadde neppe holdt på så lenge dersom ikke det var noen som leste bloggen. Slå gjerne av en prat på festivaler og slikt også og si hva dere mener og hva dere er opptatt av innen øl og bryggerier og andre tema som bloggen sirkler rundt.