Det står en-og-førti øl
 

Øl, øldrikking og samfunnet

Her kommer subektive meninger som ligger på grenselinja mellom øl og samfunnet, ølet plass og funksjon, gjerne i forhold til den rollen det har blitt gitt eller forsøkes gis.

Sesongstarten for juleølet

Da er juleølsesongen over oss. Nei, den er ikke over som man kanskje skulle tro, men den er over oss. Det ligger jo i navnet – men det er jo typisk å måtte påpeke det: Juleøl er det ølet man drikker i jula, og jula starter julekvelden, eller som i så mange andre land: midnatt mellom julaften og første juledag. Juleølet begynner man å drikke når jula begynner, og man fortsetter til det er tomt … eller til trettende eller tyvende dag jul, da eventuelle rester av det skal drikke... [Les resten: Juleoeltrad]

Plassering av vin- og øl-blader

Da jeg var innom den store Narvesen-kiosken i Trondheim - den der tidsskrifter er mer sentral i forretningsmodellen enn boller, pølser og is - la jeg merke til hvor forskjellig vinblader og ølblader var plassert. Derimot er øl-bladene og whisky-bladene plassert sammen under pornobladene og over andre "manneblader". Foto: anchr

Vin-tidsskriftene står sammen med mat- og groumettidsskiftene, i nærheten av interiør og hage. Mens øl-tidsskriftene står samm... [Les resten: Narvesen]

Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL:
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>