Det står en-og-førti øl
 

Ølsmaking i en større kontekst

Smaken av øl er det som kommer fra selve ølet, men vi skal ikke underslå at konteksten rundt spiller inn. Denne underkategorien ser mer på de aspektene av ølsmaking som ikke er direkte koblet mot smakskomponenter i ølet.

Øl som ingrediens i brødbaking

I våres kjøpte vi en brødbakemaskin, hvilket var et godt kjøp siden vi bruker mindre penger på brød, samtidig som vi har ferskere brød, i tillegg kan vi eksperimentere med ulike ingredienser og vi får brukt opp ølslanter. Dessuten krever akkurat så lite arbeid at vi faktisk gidder å bruke den hver dag.

Temmelig tidlig i brødbakemaskinens liv begynte vi å eksperimentere med å bytte ut deler av vannet med øl, eller rettere sagt ølslanter. Øl ble tidligere kalt «flyten... [Les resten: Broedbaking]

Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL:
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>