Beskrivelser fra besøk på ølbryggerier og samtalene med menneskene bak dem, samt deres bryggeutstyr og bryggeprosess, bryggefilosofi og produktspekter
To Tårn Bryggeri hadde et halv-hemmelig prosjekt gående nede i
kjelleren da de gikk konkurs. Det var et prosjekt som ble planlagt og
igangsatt allerede da de startet opp, og som skulle gå over mange
år. Det var en øl-solera. Hva skjer med den nå som Norsk Øl har kjøpt
konkursboet?
Idag er det flere bryggerier som tenker kreativt rundt solera og øl,
men i 2013 da de startet var det en temmelig uvanlig tanke. Det var
flere bryggerier som var i gang med fatlagringsprosjekter, ...
[Les resten: ToTaarn og solera]
Torsdag 05. juli 2018 16:34 – 1171 ord.
Nye E. C. Dahls er i rute. For en tid tilbake var jeg på omvisning,
men jeg har selvfølgelig somlet med å skrive noe om det. Jeg var på
besøk denne uka også, sammen med Det gode øls klubb. Men la meg
fortelle om det første besøket, da bryggeriet fremdeles var under
installasjon. Jeg tror Ragnhild på drikkelig.no kommer til å skrive om
tirsdagens besøk.
Den 18. mars var det omvisning på E. C. Dahls. Jeg møtte opp i
portvakta sammen med bryggere fra flertallet av mikrobr...
[Les resten: EasyDahls]
Onsdag 11. Mai 2016 23:18 – 1605 ord.
Det startet i en kø. Køen for å levere avlingen med bygg, der Jacob
Hansen satt fra tidlig kveld til godt over midnatt. Mens køen sneglet
seg fremover, hadde han god tid til å tenke over om hva annet de kunne
bruke kornet til. Der og da kom den første kimen til å starte et
bryggeri.
Neste trinn var et bryggekurs på Sjetlein, landbruksskolen et par
steinkast fra gården. Kursholderen kom fra Stjørdal og bryggingen var
med røykmalt, brødgjær og en rikelig mengde sukker. Resu...
[Les resten: MoeGaardsbryggeri]
Tirsdag 24. februar 2015 06:30 – 1543 ord.
Noen drar på ferie og sightseeing for å se museer, naturopplevelser
eller konserter. Jeg drar gjerne på bryggerier for å se på
bryggverk. Det er interessant og givende å se et bryggverk, spørre og
grave for å forstå hvordan det virker og hvilke designkriterier som lå
til grunn, og ikke minst forestille seg hvordan man brygger på det og
hvilke styrker og begrensninger man ville møte.
I våres besøkte jeg Rein Drikke i Rissa, som er et av de nyere
bryggeriene i Trøndelag. ...
[Les resten: ReinDrikke]
Mandag 04. august 2014 03:30 – 640 ord.
Forleden var jeg så heldig å bli invitert til et besøk hos To Tårn
som er bryggeriet som John Sunde og Børge Barlindhaug er i ferd med å
starte på Marienborg i Trondheim. Jeg har blogget om dem før, da de kom med
første ølet på Lian, og da de startet med
renoveringen av bygget.
Siden sist har logoen fått en make-over. Det er brygget noen flere
batcher, lokalene er i rute. De har kanskje ikke overkommunisert på
jungeltelegrafen, selv om Facebooksiden har fortalt om
progres...
[Les resten: ToTaarn3]
Søndag 09. juni 2013 23:46 – 2466 ord.
Lørdag startet vi med et besøk på Cantillon, som er bryggeri og
museum på én gang. Det er et brusselsk lambic-bryggeri, og selv om de
brygger langt mindre nå enn før, så er ølet deres stadig å få tak i på
de rette stedene. Til daglig er det bryggerimuseum, et museum av den
typen som alle museer burde være. Det er knappest noen utstilling, men
du får lov å vandre nærmest fritt rundt i bryggeriet - selv på lagrene
deres. Faktisk ble de litt irritert da Gustav kalte det et mus...
[Les resten: brussel4]
Onsdag 22. oktober 2008 19:29 – 1836 ord.