Det står en-og-førti øl
 

Serien om hardangerølet

Sommeren 2022 startet jakten på hardangerølet. Hva slags øl var egentlig dette, hvor sterkt var det, og har det endret over tiden.

Serien tar en kronologisk vinkling starter med lete etter de eldste oppslag om hardangerøl i gamle aviser.

Tradisjonsølet som ble moteøl
Hardangerølet har en spennende historie, også i moderne tid. Det var egentlig Lars Marius Garshol som trigget meg på dette. Han postet et innlegg der han med bakgrunn i avisartikler skrev at hardangerølet var sterkt. Det fikk meg til å fundere på om det faktisk var sterkt, og hvor sterkt, og hvordan det eventuelt har endret seg over årene. ... [Les resten: Hardangerøl første presseoppslag]
Da Hardangerølet flommet i hovedstaden
La oss se på hvordan en rekke kjøpmenn i Christiania samtidig begynte å selge hardangerøl bare noen måneder etter den famøse norrøn-festen på Studentersamfundet. Og det var ikke tvilsomme høkere i bakgårdene i Pilestredet, men de bedre kjøpmennene, og de plasserte hardangerølet på hylla mellom kolonialvarer som te, engelske kjeks, ... [Les resten: Hardangerøl bonanza i Oslo]

Så fokuserer det på noen anekdoter om hardangerølet, og hva vi kan lære utfra dem.

Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL: https://beerblog.no/meta/Hardangerøl-cltn.html
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>