Det står en-og-førti øl
 

Råvarer og behandling av dem ved hjemmebrygging

Om råvarer og prosessering av dem under hjemmebrygging. Det er en del overlapp med andre kategorier, men her fokuseres det mest på det som enten er veldig eksperimentelt eller det som kun egner seg i skala for hjemmebrygging.

Tørrgjær og ekstrakt

I Fiinere hjemmebryggerkretser er det som å banne i kirken å snakke høyt om tørrgjær og ekstraktbrygging. Den fremherskende holdningen er at disse ingrediensene ikke når opp til malt og flytende gjær, fordi fremstillingsprosessen sliter og stresser dem og setter setter smak på produktet.

Feinschmekerne kjenner smaken av tørrgjær og av maltekstrakt, men ofte skjer dette i en dialog à la:

- Hmmm, det var en sær smak ... har du brukt maltekstrakt? - Neida, det er meske... [Les resten: Toergjaer]

Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL:
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>