Beregninger og teori knyttet til bryggeprosessen og vitenskapen rundt brygging.
Gitt at man antar at småbryggeriene ikke har forsøkt å brygge ølene
sine for sterke, hvilke scenarier finnes og som kanskje kan forklare
hvorfor man har målt så mange butikkøl over 4,7%?
Utfra hva Petter Nome har
uttalt til Bergens Tidende var det bryggeriene selv som sendte inn
øl for testing. Dersom noen bryggerier bevisst hadde brygget noen øl
ekstra sterke, kunne man mistenkt dem for ikke å ha sendt dem
inn. Sånn sett er målingene fra Bryggeri- og drikkevareforeninge...
[Les resten: ABV off]
Torsdag 24. september 2015 23:52 – 1375 ord.
Ølet ditt har tilsynelatende gjæret ferdig, men det er fremdeles
litt svak aktivitet i gjærlåsen. Er det fremdeles gjæring eller er det
noe annet? Beklager, det er nok sannsynligvis noe annet.
For det første kan det være en indikasjon på infeksjon, det at du
har små konsentrasjoner av bakterier eller annet som spiser opp det
sukkeret som ikke gjæren ville ha, men allikevel i for små mengder til
å gi kraftig plopping.
En hyggeligere forklaring er at det kort og godt...
[Les resten: SvakPlopping]
Torsdag 02. April 2015 22:33 – 1102 ord.
«Du brygger så godt øl. Du bare må starte ditt eget
bryggeri!» Hvor mange hjemmebryggere har ikke hørt den uttalelsen?
Uansett hvor flatterende det er, så er det vanligvis noe overses med
slike oppmuntringer: Skalering. Om man skal brygge øl med
hensiktsmessig kostnad, kan man ikke drive på med 20 liters batcher,
man må minimum over 200 liter, og helst opp på 2000 liter eller mer.
... og da skjer det noe med bryggeprosessen.
Det første og mest iøynefallende for e...
[Les resten: Skaleringsutfordringer]
Onsdag 29. januar 2014 04:00 – 933 ord.