Det står en-og-førti øl
 

Det gode øls klubb i Trondheim

Da vi startet Det gode øls klubb i Trondheim i 2007, brukte jeg bloggen til info og beskrivelser, uten at jeg tenkte over at det var en blanding av tema og roller. Dessuten hadde vi en tidligere ølklubb kalt Ninkasi. Disse innleggene finnes her.

Ny ølklubb i Trondheim

Vi hadde oppstartsmøte på ølklubben tidlig i februar, og har hatt første styremøte. Klubbens navn er «Det gode øls klubb», og fokus er på variasjon og kvalitet i både øl og hele prosessen rundt det, fra produksjon til det fortæres i sosialt lag.

Det kommer mer info etterhvert, såsnart jeg har fått laget en midlertidig webside for klubben. Jeg er litt opptatt for tiden, og det er grunnen til at jeg har vært forholdsvis stille de siste ukene. Våren er alltid travel for m... [Les resten: klubb]

Startmøte for ny ølklubb i Trondheim

Det blir oppstartsmøte for en ny, åpen ølklubb for Trondheimsområdet på førstkommende tirsdag (dvs 12 februar) kl 1900 på Den Gode Nabo. Målet med ølklubben er å være inkluderende der andre er ekskluderende med hensyn til utvalg og medlemskap.

Klubbens navn og enkelte aspekter av dens virkeform blir nok ikke avklart før på oppstartsmøtet, så om du møter, har du mulighet for å påvirke klubben i den retningen du ønsker. På det første møtet blir det ikke så mye fag... [Les resten: oelklubb start]

Stiftelsesmøte for ny ølklubb

Under finner dere annonseringen for oppstartmøte for en ølklubb i Trondheim. Møtet er i morgen (mandag 10 desember) klokken 19.00 på Den Gode Nabo. Jeg håper vi sees!

Selv om Trondheim har flere ølklubber, er de alle temmelig lukkede, sosiale vennelag. Vi ønsker å starte en ølklubb i Trondheim, der medlemskap er åpent for alle som glade i godt og variert øl, og der ølkultur, ølmangfold og ansvarlig nytelse av øl står i fokus. Vi ser for oss at medlemsaktiviteter - ved... [Les resten: oelklubb annonsering]

Resultatene fra juleølsmakingen

Her kommer resultatene fra juleølsmakingen i går. Jeg kan tenke meg til å komme med en kommentarversjon av dette senere, samt litt mer utdypende fra de ulike kommentarene som kom for hvert enkelt øl. Det var også endel interessante observasjoner som ble gjort underveis, men det får komme senere, sammen med en grundigere beskrivelse av selve testen, fremgangsmåten og rådataene. Her er i alle fall resultatlista: 01. 3,557 Nøgne Ø God Jul 02. 3,493 Berentsen Julefnugg 02. 3,493 C... [Les resten: ninkasi juleol2006]

Ølklubben Ninkasis juleølsmaking

Ninkasi har i kveld hatt juleølsmaking hjemme hos Magni og meg. Det var etter alle solemerker en suksess - uten at jeg har fått tabulert opp resultatene.

Etter 28 juleøl, så gikk vi over til cognac og skotsk whisky. Og kvelden har nå progressert til den obligatoriske diskusjonen om Gud og Det Ondes Problem.

Bilder og resultater og referat og slikt kommer forhåpentlig etterhvert. ... [Les resten: juleolsmaking ninkasi]

Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL:
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>